Speltips Utsikten – GIF Sundsvall 10/6: Formstarkt hemmalag

Martin Efvergren Publicerat: 9 juni 2023

De otippade serieledarna Utsikten BK tar emot Gif Sundsvall i den tolfte omgången av Superettan. Matchen spelas lördag den 10 juni 2023 med avspark kl 15:00 på Bravida Arena.

Utsikten – GIF Sundsvall

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Superettan bjuder nästan varje år på osannolika överraskningar och den här säsongen är det Utsikten som trotsar det förväntade. Med en dryg tredjedel av matcherna spelade toppar man tabellen med fem poängs marginal ner till tvåan Västerås.

Bosko Orovic har onekligen lyckats trolla med knäna och fått ihop ett riktigt slagkraftigt lag. Inte minst finns det gott om rutin och erfarenhet och det har säkerligen hjälpt dem i det här läget då det gäller bibehålla ödmjukheten. För trots en viss hype som serieledningen innebär så har laget fortsatt att mala på samma framgångsrika sätt.

Utsikten kommer nu till den här sista omgången innan sommaruppehållet med fem raka segrar bakom sig. Förra helgen tog man en imponerande skalp i toppmötet borta mot Öster. Succémannen Lukas Hedlund gjorde då matchens enda mål när Utsikten vann med 1-0 i Växjö.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Öppen matchbild

Gif Sundsvall har blandat och gett en hel del så här långt i sin återkomst till superettan. Totalt har man spelat ihop 16 poäng på elva matcher, vilket ger en mittenplacering i tabellen inför den här omgången.

Inför tisdagens hemmamöte mot Gais hade Giffarna två raka segrar. Först hade man slagit jumbon Skövde AIK med 2-0 och därefter rivalerna Gefle IF med 3-1. Här ställdes man så på betydligt tuffare prov och man var aldrig särskilt nära att ta poäng. Ett bra Gais vann till slut matchen med 3-0.

Frågan är nu om sensationen Utsikten kommer att runda av vårsäsongen med en sjätte raka segrar. De gäller i alla fall som favoriter till ett odds omkring 1.82 gånger insatsen.

Douglas Jakobsens Sundsvall är en aning svårbedömda, men individuell kvalitet finns och när de får de att stämma har det sett lovande ut. Jag tror att de kan steppa upp och bjuda upp till dans här. Även om det är serieledarna de möter så lär de inte komma till Göteborg med avsikt att parkera bussen i eget straffområde.

Gif Sundsvall är ett offensivt inriktat lag och det gör att jag tror på en relativt öppen matchbild. Mitt spel blir att det kommer göras över 2.5 mål totalt till 1.81 gånger pengarna hos Coolbet.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 2.5 mål
Odds: 1.81
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 15:00, lördag 10 juni 2023
TV: 
Stream:  Discovery+