Speltips Utsikten – Örebro 31/5: Formstarkt hemmalag

Martin Efvergren Publicerat: 31 maj 2023

Serieledarna Utsiktens BK gästas av Örebro SK i den tionde omgången av Superettan. Matchen spelas onsdag den 31 maj 2023 med avspark kl 19:00 på Bravida Arena.

Utsikten – Örebro

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Utsikten har överträffat alla förväntningar så här långt och toppar nu alltså, något oväntat superettan efter nio spelade omgångar. Bosko Orovics manskap har endast förlorat en match så här långt och man kommer till det här mötet med tre raka segrar i ryggen. I tabelltoppen är man tre poäng före Västerås och Gais.

I söndagens bortamöte mot Östersund fick man tidigt med sig en fördel som skulle bli matchavgörande. Redan efter en knapp kvart åkte hemmalaget på en utvisning och det övertaget bidrog till att Utsikten till slut kunde vinna med 2-1.

Därmed har Kiken vunnit sina två senaste matcher på bortaplan. I sin senaste hemmamatch dessförinnan slog man Brage med 4-1. Bosko Orovic brukar emellertid ofta vilja poängtera att Utsikten aldrig spelar hemma eftersom de tvingas spela sina ”hemmamatcher” på Bravida Arena.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Ett alltmer pressat ÖSK

Örebro SK har ett par tunga säsonger bakom sig och i år bygger man nytt under Christian Järdlers ledning. Så här långt har han dock inte fått ÖSK att lyfta då man för närvarande ligger på en negativ kvalplats.

Örebro gick mållösa i sina fyra första seriematcher, men därefter såg det ut att lossna då man vann två raka matcher mot AFC Eskilstuna och Skövde AIK. Där tog dock den segersviten slut och på de tre senaste matcherna har det blivit två kryss och en förlust.

I söndags spelade man 1-1 hemma mot Helsingborg efter en sen kvittering av gästerna. I omgången dessförinnan föll man med 3-2 borta mot Landskrona.

Utsikten och Örebro möttes senast i Göteborg i slutet av augusti förra året. Då var det gästerna som gick segrande med 2-1. När de nu möts igen är det så Utsikten som gäller som favoriter då ett rakt spel på hemmalaget ger omkring 2.20 gånger insatsen.

Form och tabelläge talar otvivelaktigt till Utsiktens fördel. De kommer med självförtroendet på topp och frågan är nu bara om de, som något ovana serieledare, kan fortsätta leverera samma gedigna laginsatser. Till deras fördel vad gäller att hantera de ökade förväntningarna hör att det finns mängder av rutin i truppen.

Hos Örebro är Järdlers smekmånad över och nu gäller det att visa prov på positiv utveckling. Så här långt har det inte varit tillräckligt bra och jag tror man får vara glada om man kan få med sig en poäng från den här svåra bortamatchen. Framförallt är det spelet i den sista tredjedelen som behöver bli bättre då man endast gjort åtta mål på nio matcher.

Mitt spel blir 1X samt att det görs under 3.5 mål totalt till 1.79 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos Expekt – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: 1X & under 3.5 mål
Odds: 1.79
Bolag: Expekt
Spelstopp: 19:00, onsdag 31 maj
TV: 
Stream:  Discovery+