Speltips, Valencia – Rapid Wien 18/2: Vänder det nu?

Spelbloggare Publicerat: 18 februari 2016

Valencia tar emot Rapid Wien när Europa League-slutspelet tar fart och trots de bekymmer som den spanska klubben brottas med borde de ses med större chans att vinna än vad oddssättarna antyder.

Efter – hör och häpna – 12 vinstfria matcher i Primera División lyckades Valencia bryta den makabra sviten i och med 2-1-vinsten hemma över Espanyol i slutet av förra veckan. Och visst satt trean långt inne; under perioden minut 71-76 vändes siffrorna på. Var det kanske vad som ska komma att vända hela skutan, eller bara ett tillfälligt sprattel?

Brist på kvalité finns det inte dock inte i Valencia. De fixade ju CL-gruppspelsbiljetten av en anledning förra året, men väl där var man en stor besvikelse och nådde bara hit, till EL-slutspelet. Gary Neville, som tillträdde på tränarposten i december 2015, har fortfarande mycket att jobba med…

Rapid Wien är toppmaterial hemma i Österrike, men har inte lyckats vinna serien ända sedan 2007/2008 – under den här perioden har det å andra sidan blivit fyra andraplatser. Nu är de inne i en het strid om titeln med Salzburg och Austria Wien; andraplatsen står man, föga förvånande, på, med sämre målskillnad än de förstnämnda.

Gruppspelet hit var en fenomenal succé och trots att bland annat Villarreal stod som motståndare, toppades det. Den imponerande resultatraden: 5-0-1.

Ettan spelas

Men här ska det väl ändå vara slut på festen, Rapid Wien?

Valencia har enorma bekymmer, absolut – men skillnaden mellan den spanska och österrikiska serien är enorm. Valencia är dessutom hemmastarka och har trots den prekära situationen i Primera División bara förlorat en av 12 bataljer på Mestalla och då har man redan mött både Barcelona och Real Madrid.

Och när Rapid Wien ställdes mot nämnda Villarreal på bortaplan, då slutade det med en 0-1-förlust. Liknande siffror nu?

En annan faktor som talar för hemmavinsten är att Valencia fått vila en extradag – och dessutom spelade Rapid Wien ett fartfyllt derby mot Austria Wien senast, vilket slutade med en klar 3-0-vinst. Sådana matcher tär ändå på det fysiska kapitalet.

Vi får helt enkelt hoppas på att det vänder för Valencia nu. Trots att de haft så svårt för att vinna på sistone kan vi inte blunda för den raka ettan när vi erbjuds hela 1,83 x insatsen för den. Klasskillnaden ska vara så pass stor att de siffrorna motiverar till spel.

Speltips:

Speltips: Valencia vinner, rak etta
Odds: 1,83 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 21:05, torsdag 18/2
TV:  Visas inte på svensk TV. (TV-tablå)
Stream: 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Valencia 1,83 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Oavgjort 3,80 betsafe logo
Rapid Wien 4,80 williamhill logo
Över 2,5 mål 1,83 titanbet logo
Under 2,5 mål 2,00 mybet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: