Speltips Vålerenga – Sandefjord 29/7: Bottenmöte

Martin Efvergren Publicerat: 29 juli 2023

Viktiga poäng står på spel när Vålerenga tar emot Sandefjord i den 15:e omgången av Eliteserien. Matchen spelas lördag den 29 juli 2023 med avspark kl 15:30.

Vålerenga – Sandefjord

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Oslo-klubben Vålerenga har en motig säsong bakom sig och med snart halva serien spelad ligger man på negativ kvalplats i Eliteserien. Totalt har man skrapat ihop 11 poäng på 14 matcher och på de sju senaste seriematcherna har man endast tagit en poäng.

Geir Bakke är nu mannen som ska försöka få skutan på rätt köl igen. Han tog över som huvudtränare i början av juli och kunde då direkt leda laget till en seger mot Brann i kvartsfinalen av den norska cupen.

Därefter har man dock radat upp två raka förluster i Eliteserien. Förra helgen föll man med 2-1 borta mot Odd där man också fick Vegar Hedenstad utvisad i slutskedet. I sin senaste hemmamatch förlorade man med klara 4-0 mot Molde.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Fördel Vålerenga

Sandefjord slutade på negativ kvalplats i Eliteserien förra säsongen och kunde då rädda sig kvar via playoff. Efter 14 spelade omgångar av den här säsongen så ligger man återigen pyrt till. Med sina tio inspelade poäng är man en poäng efter Vålerenga och tre poäng före jumbon Ålesund. Sandefjord leds alltjämt av svenske Andreas Tegström tillsammans med Hans-Erik Ödegaard, pappa till en viss Martin med samma efternamn.

Nu kommer man till den här matchen efter att endast ha tagit en poäng på de fem senaste. Framförallt har problemet varit att man släppt in väldigt många mål. Senast föll man med 5-2 hemma mot serieledarna Bodö/Glimt och dessförinnan blev det förlust med 4-2 borta mot Lilleström. Därmed har man släppt 18 mål på de fem senaste matcherna.

Vi har nu att göra med två lag med svag form och stort poängbehov. Vålerenga gäller emellertid som klara favoriter till ett odds omkring 1.54 gånger insatsen.

På pappret är Vålerenga det bättre laget och i cupspelet har man visat att kapaciteten finns. De är nog visserligen mer pressade av det här läget än vad Sandefjord är, men jag tror ändå att de har goda möjligheter att gå vinnande från det här bottenmötet.

Sandefjords defensiv har rämnat fullständigt i flertalet av de senaste matcherna och jag har svårt att se att man ska kunna lösa de problemen över en natt. Mitt spel blir att Vålerenga vinner och att det görs över 2.5 mål totalt till 2.10 gånger pengarna hos Expekt..

  Rygga spelet hos Expekt- Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Vålerenga & över 2.5 mål
Odds: 2.10
Bolag: Expekt
Spelstopp: 15:30, lördag 29 juli 2023
TV: 
Stream: