Speltips Vålerenga – Viking 1/7: Målglada gäster

Martin Efvergren Publicerat: 1 juli 2023

Vålerenga tar emot Viking Stavanger i återstarten av den norska högstaligan Eliteserien. Matchen spelas lördag den 1 juli 2023 med avspark kl 18:00.

Vålerenga – Viking

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Vålerenga från Oslo slutade på sjätte plats i Eliteserien förra säsongen. Den här säsongen har man dock inlett sämre då man efter tio spelade matcher har tagit tio poäng. Det ger för närvarande en trettonde plats i den haltande tabellen.

I onsdags kunde man slå Division 2-laget Stjördals-Blink med 5-0 i norska cupen, vilket var första tävlingsmatchen sedan den 11 juni då Eliteserien tog uppehåll.

För Vålerenga kom nog det uppehållet ganska lägligt då man var inne i en sämre period med tre raka förluster i seriespelet. Senast föll man med 1-0 hemma mot Strömsgodset och dessförinnan hade man två raka torsk mot Stabaek och Bödö/Glimt.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Jämna förutsättningar

Viking FK från Stavanger slutade på elfte plats i Eliteserien förra säsongen, men har nu en klart bättre vår bakom sig. På elva spelade seriematcher har man tagit 20 poäng och därmed ligger man på fjärde plats i tabellen.

Precis som Vålerenga så spelade Viking i cupen i onsdags, men med mindre lyckat resultat. Man föll då mot Division 1-laget Raufoss efter straffavgörande i en match som slutade 4-4.

Till skillnad från övriga lag i Eliteserien så spelade Viking och Brann seriematch redan förra helgen. Där stod Stavanger-laget för en fin insats då man kunde vinna med 3-1 på hemmaplan mot toppkonkurrenten Brann. Viking kommer således till den här matchen med två raka segrar i seriespelet då man även slog Sarpsborg med 3-1 innan uppehållet.

Förutsättningarna inför det här mötet är nu jämna. Hemmalaget Vålerenga gäller emellertid som knappa favoriter till ett odds omkring 2.35.

Senast de här lagen möttes var i höstas och då vann Vålerenga med 2-1 i Stavanger. Viking kommer nu från en tung förlust i cupen, men totalt sett har man varit starkare än Vålerenga den här säsongen. Framförallt har man varit vassa framåt och med sina 26 mål på elva matcher är man näst bäst i serien.

Viking är också Eliteseriens målgladaste lag med snitt på hela 4.18 mål per match och mycket talar för att även den här matchen kommer att bjuda på ett par mål. Mitt spel blir därför X2 samt att båda lagen gör mål till 2.25 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos Expekt- Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: X2 & BLGM
Odds: 2.25
Bolag: Expekt
Spelstopp: 18:00, lördag 1 juli 2023
TV: 
Stream: