Speltips Valladolid – Barcelona 23/5: Botten mot toppen

Martin Efvergren Publicerat: 23 maj 2023

Ett Real Valladolid i stort poängbehov tar emot redan klara ligamästarna Barcelona i den 36:e omgången av La Liga. Matchen spelas tisdag den 23 maj 2023 med avspark kl 22:00.

Valladolid – Barcelona

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Real Valladolid har en motig säsong bakom sig och nu börjar goda råd bli dyra. Med tre matcher kvar att spela ligger man precis under nedflyttningsstrecket, på samma poäng som Getafe på placeringen ovanför.

Än lever alltså hoppet, men Real Valladolids trend är inte positiv. Tränarduon Paulo Pezzolano och Alvaro Rubio tog över rodret för en dryg månad sedan och man fick då en snabb positiv effekt då man tog två raka segrar. Därefter har man dock radat fem raka förluster fram till den här omgången.

I lördags ställdes man mot bottenkonkurrenten Cadiz på bortaplan och föll då med 2-0. I omgången dessförinnan åkte man på en 3-0-förlust borta mot Sevilla.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Slår motivation klass?

FC Barcelona kunde säkra sin 27:e ligatitel redan i den 34:e omgången då man besegrade lokalrivalen Espanyol på bortaplan med 4-2. I lördags kunde man så fira ligatiteln med sina supportrar på Camp Nou inför mötet mot Real Sociedad.

Omständigheterna påverkade, inte helt oväntat, prestationen i den, för Barca, betydelselösa matchen. Det kunde ett CL-jagande La Real profitera på då man till slut gick segrande med 2-1.

Nu är så frågan om även ett Real Valladolid, som kämpar för sin fortsatta existens i La Liga, kan dra fördel av att man får möta Barcelona i det här läget. Senast lagen möttes var i slutet av augusti i Barcelona och det slutade med en 4-0-seger för hemmalaget. När de nu möts igen gäller Barca som favoriter till ett odds omkring 1.91 gånger insatsen.

Det här är en chans som Valladolid behöver ta. Det är inte sällan som motivation som slår klass, men det är svårt att känna sig helt övertygad i det här fallet. Real Valladolid har gått mållösa från båda sina två senaste matcher samtidigt som Barcelona endast har släppt in 15 mål på 35 ligamatcher.

Spelbolagen lutar tydligt åt att det här kommer att bli målrikt, men jag är inte så säker på den saken. Därför finner jag ett bra spelvärde i att båda lagen inte kommer göra mål. Det spelas till hela 2.33 gånger pengarna hos Coolbet.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: BLGM – Nej
Odds: 2.33
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 22:00, tisdag 23 maj
TV: 
Stream:  cmoreplay logo