Speltips, Varberg – Brommapojkarna 20/7: Hemmastarkt mot bortasvagt

Spelbloggare Publicerat: 20 juli 2015

Ena parten behöver tre pinnar för att stärka sin position i toppenstriden och den andra för bottenstriden. Påskbergsvallen är platsen, varifrån Varberg och Brommapojkarna drabbar samman. Stabil etta?

Superettan vänder, halva serien är spelad. Varberg kan återerövra tredjeplatsen, som leder till kval mot Allsvenskan, om de lyckas kamma fullt här när resterande konkurrenter i samma tabellskikt spelat en match mer.

Brommapojkarna å andra sidan, de är tredje sist i tabellen. Man står på 10 pinnar, lika till antalet som nästjumbon Ängelholm och två fler än jumbon Mjällby – är på en av kvalplatserna mot division 1 med fem pinnar upp till säker mark.

Att Varberg skulle vara uppe på den övre tabellhalvan och fajtas är ingen överraskande nyhet, men de har sannerligen visat mer än jag trodde de hade i registret; är brutalt stabila och kan hantera alla möjliga olika typer av matchbilder.

Hade själv lite svårt att förstå hur Brommapojkarna kunde vara tippade att åter studsa upp i Allsvenskan direkt – oddssättarna hade dem som en av de stora favoriterna, men fick snart äta upp det och mycket tyder istället på att man halkar ner ännu en division, även om resultaten och spelen blivit bättre med tiden.

Förlorat 6/7 bortamatcher

När lagen möttes på Grimsta IP för två månader sedan slutade det mållöst och sett till antalet chanser åt respektive håll – var det snarare ett positivt resultat för Varberg kontra Brommapojkarna. BP var dock, som i så många andra matcher, ineffektiva i den sista tredjedelen.

– Vi skapade en del målchanser och hade bra omställningslägen. Vi var det starkare laget förra gången, tyvärr fick vi inte dit bollen men förhoppningsvis kommer effektiviteten infinna sig där imorgon. Vi har blivit mer självsäkra i det offensiva spelet, säger tränaren Magni Fannberg inför den här matchen till klubbens hemsida.

Lär dock se annorlunda ut nu. Varberg är det bättre laget och är extremt starka på hemmaplan, där man efter premiären är förlustfria; vunnit fyra matcher och spelat två oavgjorda. Bland annat har man vunnit med två mål mot noll mot serieledande Jönköping Södra. Brommapojkarna är inte alls bra på bortaplan i allmänhet och på naturgräs i synnerhet – bortsett från 4-0-vinsten mot Frej har man förlorat sex av sex matcher på resande fot.

Brommapojkarna fick bara oavgjort (2-2) hemma mot Mjällby senast medan Varberg vann med 1-0 borta mot Värnamo. Gästerna saknar dessutom försvararna Fredrik Stoor, Jonathan Augustinsson samt sin bästa målskytt i Stefano Vecchia. Borde lura en hyfsat enkel hemmavinst runt hörnet.

Varberg -1,0 mål asian handicap (pengarna tillbaka vid uddamålsvinst) spelas till 2,02x hos Bet365.

Speltips:

Speltips: Varberg -1,0 mål asian handicap
Odds: 2,02 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 19:30, måndag 20/7
TV:  Visas inte på TV. (TV-tablå)
Stream:  cmoreplay logo tv4sport logo

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Varberg 1,62 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Oavgjort 3,85 mybet logo
Brommapojkarna 5,60 expekt logo
Över 2,5 mål 1,85 ladbrokes logo
Under 2,5 mål 2,00 williamhill logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: