Speltips Varberg – Halmstad 10/6: Västkustderby

Martin Efvergren Publicerat: 9 juni 2023

Västkustrivalerna Varbergs Bois och Halmstads BK drabbar samman i lördagens omgång av Allsvenskan. Matchen spelas den 10 juni 2023 med avspark kl 17:30 på Påskbergsvallen.

Varberg – Halmstad

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det är knappast en överraskning att Varbergs Bois sladdar i tabellen, men med en dryg tredjedel spelad av allsvenskan börjar läget bli alltmer prekärt. Inför den här omgången ligger man sist i serien med blott fem inspelade poäng. Närmast ovanför ligger AIK och IFK Göteborg, två klubbar med helt andra resurser än Varberg.

För Joakim Perssons gäng gäller det att börja vinna matcher för det har man ännu inte lyckats med den här säsongen. I det läget man befinner sig i är en hemmamatch mot Halmstad något av en måstematch.

I måndags gavs man en bra möjlighet då gästande Häcken fick Samuel Gustafson utvisad i slutet av den första halvleken. Då var ställningen 0-0, men strax därefter fick bortalagen en billig straff som man förvaltade. Trots det numerära överläget lyckades Varberg inte hitta någon väg tillbaka in i matchen som slutade 2-0 till Häcken.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Tät batalj

Nykomlingen Halmstads BK har stått för en riktigt bra inledning i sin återkomst till allsvenskan. På sina elva matcher har man spelat ihop 16 poäng, vilket ger en åttonde plats i tabellen inför den här omgången.

HBK kommer nu till den här matchen med en god känsla då man har fem starka insatser i ryggen. På bortaplan har man vunnit sina två senaste matcher mot Sirius och Mjällby och senast spelade man 0-0 hemma mot Hammarby.

Bortsett från 6-1-förlusten borta mot Elfsborg har det, i vanlig ordning, sett stabilt ut bakåt med Ante Johansson och Joseph Baffoe i mittlåset. Till skillnad från när man senast var uppe i allsvenskan har man också en potent offensiv duo i strikern Viktor Granath och tian Erik Ahlstrand.

Förutsättningarna inför det här västkustderbyt är ändå jämna om vi ser till oddssättningen. Halmstad gäller då som knappa favoriter till oddset 2.58 gånger insatsen som vinnare.

För Varbergs del är det här en match som de behöver vinna och jag räknar med ett mer offensivt balanserat hemmalag. Deras fördel ligger ofta i det mer fysiska duellspelet, men det är ett spel som även Halmstad bemästrar.

Som jag ser det talar det mesta till HBK:s fördel här, men det lär bli en jämn och tät batalj. Mitt spel blir därför X2 samt att det görs under 3.5 mål totalt till 1.80 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos Expekt – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: X2 & under 3.5 mål
Odds: 1.80
Bolag: Expekt
Spelstopp: 17:30, lördag 10 juni 2023
TV: 
Stream:  Discovery+