Speltips Varberg – Värnamo 19/8: Fördel gästerna

Martin Efvergren Publicerat: 19 augusti 2023

Jumbon Varbergs BoIS tar emot IFK Värnamo i den 20:e omgången av Allsvenskan. Matchen spelas lördag den 19 augusti 2023 med avspark kl 17:30.

Varberg – Värnamo

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Förutsättningar för Varbergs Bois att klara sig på allsvensk nivå är tuffa och nu är det mycket som talar för att man går mot en nedflyttning. Efter 19 spelade matcher har man bara skrapat ihop 11 poäng och lagen närmast ovanför i tabellen har rustat på ett sätt som Varberg inte har möjlighet att göra.

För tre veckor sedan stod man emellertid för en seger som sent ska glömmas. Detta då man sabbade festen i Halmstad i Hallandsderbyt mot HBK. 5-0-segern som man fick med sig därifrån gav dock ingen vidare positiv effekt. I omgången därefter stod man för en sämre insats då man föll med 3-0 hemma mot Mjällby. Förra helgen höjde man sig i bortamötet mot Häcken, men det slutade ändå i en 2-0-förlust på Hisingen.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Mentalt tufft för Varberg

IFK Värnamo var rätt så omsusade då man var en pigg nykomling i allsvenskan förra säsongen. Den har säsongen har man gått lite mer under radarn, men ser vi till tabelläget kan vi konstatera att de fortsatt är att räkna med. Totalt har man spelat ihop 22 poäng, vilket ger en elfte plats i allsvenskan inför den här omgången.

Den främsta anledningen till att rubrikerna är färre är troligen för att ingen längre är förvånad att lilla Värnamo kan mäta sig med de bästa på den här nivån. Nu kommer man emellertid till den här matchen med en tung förlust i ryggen. Detta sedan man, trots stort spelövertag, förlorat hemma mot Degerfors efter att gästerna gjort matchens enda mål på tilläggstid.

Varberg och Värnamo möttes senast i maj på Finnvedsvallen och det var då hemmalaget som gick segrande med 3-1. När de nu möts igen gäller Värnamo som knappa favoriter då ett rakt spel på gästerna ger omkring 2.50 gånger insatsen.

Som jag ser det borde Värnamo vara än större favoriter. Kim Hellbergs gäng har en höjd i sitt spel som Varberg inte kan mäta sig med och känslan är att de sistnämnda kommer få det allt svårare att mobilisera den kraft som krävs för att ta poäng. Varbergs uppförsbacke är brant och jag tror att Värnamo kommer att kunna profitera på det här. Mitt spel blir IFK Värnamo 0 (asian hcp) till 1.80 gånger pengarna hos Coolbet.

  Rygga spelet hos Coolbet- Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Värnamo 0 (asian hcp)
Odds: 1.80
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 17:30, lördag 19 augusti 2023
TV: 
Stream:  Discovery+