Speltips, Värnamo – Assyriska 28/7: Fel oddsfavorit utställd

Spelbloggare Publicerat: 28 juli 2015

Assyriska jagar häck i häl på toppen och skulle minska avståndet upp till tredjeplatsen till en pinne vid händelse av en trea borta mot ett Värnamo utan självförtroende. Oddssättarna presenterar fel oddsfavorit och vi investerar åt andra hållet.

Värnamo bröt förvisso en förlustsvit på fyra matchef efter 1-1 borta mot Degerfors förra veckan, men går alltjämt på knäna i tabellen. Den sista platsen över de negativa kvalplatserna mot division 1 innehas och bara några plusmål håller deras huvud över vattenytan. Eftersom det är så pass jämnt i botten är det också bara två pinnar ner till det helröda området.

2014 hade man en stabil och bekväm plats i mittenskiktet av tabellen. Det är odiskutabelt att man håller sämre nivå just nu – den defensiva nivån är inte fullt katastrofal, men framåt saknas en självklar målskytt och de spelarna som kan bryta mönster. Med 14 mål har minst, bortsett från bottenduon, gjorts i serien.

Omvänt ser det ut för Assyriska. Från att ha klarat kontraktet med en pinne ner till direktnedflyttningsplatserna och därefter kvalet, är man nu precis i mitten av tabellen – och detta med en match mindre spelad än seriekonkurrenterna; en trea skulle ta dem upp en pinne bakom tredjeplacerade Sirius.

Vann med 7-1 senast

Värnamo, ja. Usel form och inte en enda vinst på fem matcher. Mot detta står Assyriska som är i en uppåtgående spiral och gjorde en av sina bästa matcher senast mot Utsikten, vilka vinstsiffrorna skrevs 7-1 mot – på bortaplan. Och siffrorna hade kunnat bli större. Sen fick de ju förstås hjälp av att motståndarna var makalöst usla, men 7-1 snackas ändå inte bort.

Vinsten innebar att Assyriska nu har 4-1-1 i formraden och den ensamma förlusten kom mot serieledande J-Södra i en match där man bara var minuter från att fixa oavgjort. Södertäljelaget ser helt enkelt sylvassa ut för tillfället.

Vad som också blivit synonymt för Assyriska de senaste åren är det fina borta- och usla hemmaspelet. Omvänt från hur det brukar se ut, alltså. Förra året vann man inte en enda match på hemmaplan och på bortaplan var facit 5-4-6. Även i år har man fixat bättre resultat på resande fot, om än knappt.

Spelen i Assyriska fanns till fantastiska siffror när oddsen ställdes ut – nu har de justerats en del, men värdet finns fortfarande kvar i bortalaget då de, av någon helt oförståelig anledning, anses vara underdogs.

Assyriska 0.0 asian handicap (pengarna tillbaka vid oavgjort) betalar 1,98x och då vore det bara dumt att hålla fingrarna borta.

Speltips:

Speltips: Assyriska 0.0 asian handicap
Odds: 1,98 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:05, tisdag 28/7
TV:  tvfyrasport logo (TV-tablå)
Stream:  cmoreplay logo tv4sport logo

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Värnamo 2,55 expekt logo
Oavgjort 3,40 unibet logo
Assyriska 2,75 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Över 2,5 mål 1,91 williamhill logo
Under 2,5 mål 1,96 unibet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: