Speltips Värnamo – Djurgården 8/7: Bortasvaga

Martin Efvergren Publicerat: 8 juli 2023

IFK Värnamo tar emot Djurgårdens IF i lördagens omgång av Allsvenskan. Matchen spelas lördag den 8 juli 2023 med avspark kl 15:00 på Finnvedsvallen.

Värnamo – Djurgården

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

IFK Värnamos vårsäsong påminner en del om förra årets första halva. Poängmässigt var man indragna i bottenstriden, men spelmässigt såg man inte ut som ett bottenlag. Under hösten skulle man sedan få bättre utdelning och det finns anledning att tro att man har kapacitet att göra samma resa i år.

Man inledde i alla fall återstarten av allsvenskan på bästa sätt då man tog tre poäng i bortamötet mot Degerfors förra helgen. Försvarsmässigt stod man för en helgjuten insats då man vann rättvist med 2-0 på Stora Valla.

Därmed har Kim Hellbergs manskap spelat ihop 15 poäng på 13 matcher, vilket ger en elfte plats i den lätt haltande tabellen.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Problem på naturgräs

Djurgårdens IF hade höga förväntningar på sig inför säsongen, men har ännu inte nått upp till den höga nivå som man höll i höstas. Totalt har man tagit 24 poäng på 14 matcher och placerar sig med det på en fjärde plats i allsvenskan.

Utan att direkt glänsa kunde DIF ta en nödvändig trepoängare hemma mot Varberg förra helgen. Resultatet blev 2-0 i en match som man genomgående hade ett stabilt grepp om.

På hemmaplan finns det inte mycket anmärka på Djurgårdens säsong så här långt. Problemet har varit bortaspelet där man endast har tagit två poäng på sex matcher. På naturgräset i Halmstad och Degerfors har man kammat noll och nu väntar en liknande utmaning mot Värnamo på Finnvedsvallen.

Djurgårdens svaga bortafacit gör att de inte ses som några klara favoriter inför den här matchen. Ett rakt spel på bortalaget ger omkring 2.25 gånger insatsen.

Förra säsongens möte i Värnamo mellan de här båda lagen slutade mållöst och jag räknar med att även det här kommer att bli en jämn och tät tillställning. Det har gjorts under 2.5 mål i fem av Djurgårdens sex senaste matcher och detsamma gäller för Värnamo.

Värnamo är också ett av seriens målsnålaste lag totalt sett där spetsen framåt har varit en svaghet. Bakåt är de emellertid solida och mot ett Djurgården som varit direkt svaga på bortaplan bör man kunna hålla ihop det på ett bra sätt. Mitt spel blir därför att det kommer göras under 2.5 mål totalt till 1.82 gånger pengarna hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia- Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2.5 mål
Odds: 1.82
Bolag: Betinia
Spelstopp: 15:00, lördag 8 juli 2023
TV: 
Stream:  Discovery+