Speltips Värnamo – Elfsborg 2/9: Fördel gästerna

Martin Efvergren Publicerat: 2 september 2023

IFK Värnamo gästas av serieledarna IF Elfsborg i den 22:a omgången av Allsvenskan. Matchen spelas lördag den 2 september 2023 med avspark kl 17:30 på Finnvedsvallen.

Värnamo – Elfsborg

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

IFK Värnamo fortsätter att göra det bra på högsta nivå i Sverige och det är imponerande av en klubb från en så liten ort i Småland. Samtidigt ska man inte bortse från att det finns ekonomiska medel som gör att man kan förfoga över en trupp som på pappret är relativt stark. Därtill har man en tränare i Kim Hellberg som ligger i framkant.

Förra säsongen var Värnamo som starkast under hösten och det finns tendenser som talar för att man kommer att vara det även i år. Visserligen blev det ”bara” ett 0-0-resultat när man gästades av Halmstad förra helgen, men man har ändå klättrat upp till en nionde plats i tabellen.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Elfsborg trivs på gräs

IF Elfsborg har också de en trupp som generellt är något underskattad, åtminstone i jämförelse med övriga topplag från storstäderna. I synnerhet var man underskattade inför säsongen där få såg dem som en guldkandidat. Nu har Jimmy Thelins manskap skaffat sig pole position med mindre än en tredjedel kvar av säsongen.

I måndags stod man för en imponerande första timme då man gästades av IFK Norrköping. Efter Jesper Okkels 3-0-mål började man dock tappa fokus och Peking kunde göra två reduceringsmål, men närmre än så kom de inte. Därmed har Elfsborg två raka segrar och en serieledning med tre poängs marginal ner till Malmö FF inför den här omgången.

Värnamo och Elfsborg möttes senast i Borås i maj och de sistnämnda kunde då ta en kontrollerad 2-0-seger. När de nu möts på Finnvedsvallen kan man tänka sig att Värnamos chanser att vinna borde vara klart större, men det finns argument som talar emot det. Dels så har Värnamo tagit fler poäng på bortaplan och dels så har Elfsborg fyra segrar och ett kryss på sina fem gräsmatcher den här säsongen.

Den här statistiken gör att jag lutar åt att Elfsborg kommer att dra det längsta strået här. De ser ut att vara på väg att hitta rätt igen efter tappen av Römer och Lagerbielke och de tycks nästan trivas bättre på naturgräs än konstgräs. Mitt spel blir därför en rak tvåa, att Elfsborg vinner till 1.78 gånger pengarna hos Coolbet.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Elfsborg vinner
Odds: 1.78
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 17:30, lördag 2 september 2023
TV: 
Stream:  Discovery+