Speltips Värnamo – Häcken 22/7: Skrälläge

Martin Efvergren Publicerat: 22 juli 2023

IFK Värnamo gästas av BK Häcken i lördagens omgång av Allsvenskan. Matchen spelas den 22 juli 2023 med avspark kl 17:30 på Finnvedsvallen.

Värnamo – Häcken

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

IFK Värnamo visade under våren upp ett stabilt grundspel och kanske förtjänade en bättre poängskörd. Det som framförallt saknades var spetsen framåt, men nu ser Gustav Engvall ut att vara på väg att axla Marcus Antonssons roll fullt ut.

Sedan återstarten efter uppehållet har Värnamo spelat tre matcher som givit en seger, en förlust och ett kryss. Senast stod nyss nämnde Engvall för båda målen när man spelade 2-2 borta mot Halmstad. Det var en match där smålänningarna inledde piggast och kunde gå ifrån till 2-0 efter en halvtimme. Därefter åt sig HBK in i matchen och i slutskedet satte man kvitteringen.

Därmed står Värnamo på 16 poäng efter 15 spelade matcher. Det ger dem tre poängs marginal ner till AIK som för tillfället innehar kvalplatsen.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Värnamo är undervärderade

Det blev ett par plumpar i protokollet för de regerande mästarna BK Häcken under våren, men sedan återstarten har man börjat vinna mark gentemot Elfsborg och Malmö i tabelltoppen. Efter 16 spelade matcher har man tagit 35 poäng, vilket ger att man är en poäng efter serieledande Elfsborg som har en match mindre spelad.

Räknar vi in de två möten mot The New Saints i CL-kvalet kommer Häcken till den här matchen med fyra raka segrar i ryggen. I tisdags besegrade man walesarna med 2-0 på bortaplan och säkrade därmed vidare avancemang med totalt 5-1.

I allsvenskan har man två raka knappa segrar mot AIK och BP bakom sig. Förra helgen var man illa ute i hemmamötet mot de sistnämnda, men blev då frälsta av nyförvärvet Amor Layouni vars två mål på tilläggstid gav Häcken segern med 4-2. I veckan blev så rekordförsäljningen av Benie Toure klar och nu krävs att andra kliver fram.

Häcken gäller nu som relativt klara favoriter inför den här matchen. Ett rakt spel på bortalaget ger omkring 1.70 gånger insatsen.

Att Hisingslaget befinner sig i ett tätt matchande i och med CL-kvalet bör dock tala till Värnamos fördel. När lagen senast möttes på Bravida Arena kunde Kim Hellbergs manskap störa Häcken rejält, åtminstone vad gäller spelövertaget. Dock saknades spetsen framåt och hemmalaget vann till slut med 3-1.

Nu ser Värnamo ut att ha fått igång Gustav Engvall som gjort tre mål på de två senaste matcherna. Fortsätter han att leverera så tror jag att Värnamo har goda chanser att sätta käppar i hjulen för ett Häcken som uttalat prioriterar Europa-spelet före allsvenskan. Sammantaget tycker jag att spelvärdet på hemmalaget är väldigt lockande och mitt spel blir därför 1X till fina 2.19 gånger pengarna hos Coolbet.

  Rygga spelet hos Coolbet- Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: 1X
Odds: 2.19
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 17:30, lördag 22 juli 2023
TV:  Discovery+
Stream: