Speltips Värnamo – Malmö FF 10/6: Jämnare än förväntat

Martin Efvergren Publicerat: 9 juni 2023

IFK Värnamo gästas av serieledarna Malmö FF i lördagens omgång av Allsvenskan. Matchen spelas den 10 juni 2023 med avspark kl 15:00 på Finnvedsvallen.

Värnamo – Malmö FF

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

IFK Värnamo har åkt på en hel del förluster så här långt och problemet har framförallt varit förmågan i den sista tredjedelen. Där har man ännu inte hittat rätt vad gäller att fylla luckan efter skyttekungen Marcus Antonsson.

Värnamo har tagit fyra segrar och förlorat sju av sina elva spelade matcher. Man har alltså ännu inte kryssat någon match. Ser vi till de fyra senaste så har man förlorat tre och vunnit en. I samtliga förlustmatcher har man gått mållösa.

Förra helgen kammade man noll då man gästade ett mer desperat Sirius. Dessförinnan hade man emellertid stått för en imponerande insats då man, fullt rättvist, besegrade sin favoritmotståndare Hammarby med 2-0 på Tele2 Arena.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Höjer sig mot storklubbar

Malmö FF kunde med, med besked, studsa tillbaka efter förlusten i seriefinalen mot Elfsborg då man i måndags tog emot Degerfors. Såväl spel- som resultatmässigt blev det en slakt som slutade i siffrorna 5-0. Därmed tog man tillbaka sin serieledning i allsvenskan.

Trots ett par tunga avbräck visade MFF den typ av dominans som man tidigare visat prov på under Henrik Rydströms ledning. Att Anders Christiansen missar resten av säsongen är förstås ett stort avbräck, i synnerhet då man även tappar Hugo Olsson som nu gör sin sista match för klubben. Därtill kom inte Isaac Kiese Thelin till spel mot Degerfors.

Senast IFK Värnamo och Malmö FF möttes var i höstas på Eleda Stadion då det slutade mållöst. Och mållöst blev det även när de senast möttes på Finnvedsvallen förra våren.

På hemmaplan har Malmö varit väldigt starka så här långt, men på bortaplan har man ofta fått slita ont för sina segrar. Nu ställs man mot ett Värnamo som man inte lyckades få hål på alls förra säsongen. Även den här säsongen tycks Kim Hellbergs manskap ha en förmåga att höja sig mot de större klubbarna.

Det mesta talar förstås för att MFF kommer dominera och till slut bärga en seger här, men det lär bli en tuffare uppgift än den mot Degerfors. Värnamo är seriens näst målsnålaste lag så här långt och jag tror inte på något målkalas i den här matchen heller. Mitt spel blir X2 samt att det görs under 3.5 mål totalt till 1.73 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos Expekt – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: X2 & under 3.5 mål
Odds: 1.73
Bolag: Expekt
Spelstopp: 15:00, lördag 10 juni 2023
TV: 
Stream:  Discovery+