Speltips Värnamo – Varberg 9/5: Tät tillställning

Martin Efvergren Publicerat: 9 maj 2023

Viktiga poäng står på spel när IFK Värnamo tar emot Varbergs BoIS i den sjunde omgången av allsvenskan. Matchen spelas tisdag den 9 maj 2023 med avspark kl 19:00 på Finnvedsvallen.

Värnamo – Varberg

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

IFK Värnamo går nu den berömda svåra andra säsongen till mötes och så här långt finns det kanske fog för viss oro. Efter sex spelade matcher har det blivit fyra förluster och två segrar och nu gäller det att man börjar ta poäng även mot de förväntade bottenkonkurrenterna.

Så här långt har Värnamo gjort sina bästa matcher mot de, på pappret, bättre lagen. I premiären slog man IFK Göteborg på bortaplan och i den fjärde omgången slog man AIK på Borås Arena. Därefter stod man för en fin insats som ändå slutade med förlust borta mot Häcken.

Den största plumpen i protokollet kom förra veckan då man föll med 1-0 mot BP i premiären på Finnvedsvallen. Smålänningarna hade ett antal klara målchanser i den första halvleken som man inte lyckades förvalta. I den 66:e minuten fick sedan Netinho syna det röda kortet och i slutminuterna satte BP matchens enda mål.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Uddlöst

Varbergs BoIS har bara förlorat två matcher så här långt, men ligger ändå sist i allsvenskan inför den sjunde omgången. De övriga fyra matcherna har slutat oavgjort och nu behöver man så snart som möjligt bärga sin första trepoängare.

I torsdags var man väldigt långt ifrån att ta några poäng då man tog emot Malmö FF. Efter elva minuter låg man under med 3-0 och till slut blev det en 6-0-förlust som, enligt Joakim Persson, kunde ha varit en 12-0-förlust.

I omgången dessförinnan stod man upp på ett bättre sätt då man spelade 0-0 hemma mot Kalmar FF. Därutöver har man kryssat mot Mjällby, Sirius och Elfsborg.

Förra säsongen vann Värnamo och Varberg sina respektive hemmamatcher mot varandra. När de nu möts igen gäller hemmalaget som favoriter till ett odds omkring 1.87.

Värnamo har den högre högstanivån men efter förlusten mot BP senast väcks frågan om vem som ska göra målen sedan Marcus Antonsson lämnat. Målskyttet ser även ut att bli ett problem för ett Varberg som bara gjort ett mål på de fem senaste matcherna.

Finnvedsvallen är äntligen i speldugligt skick, men underlaget är långtifrån perfekt och det kan tala till Varbergs fördel här. Värnamo är ändå rättmätiga favoriter, men jag räknar med att det kommer att bli en jämn och tät tillställning. Mitt spel blir att det kommer göras under 2.5 mål totalt till 1.74 gånger pengarna hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2.5 mål
Odds: 1.74
Bolag: Betinia
Spelstopp: 19:00, tisdag 9 maj
TV: 
Stream:  Discovery+