Speltips Västerås – Örebro 25/4: Rivalmöte

Martin Efvergren Publicerat: 25 april 2023

Obesegrade Västerås SK tar emot ett segerlöst Örebro SK i den fjärde omgången av Superettan. Matchen spelas tisdagen den 25 april 2023 med avspark kl 19:00.

Västerås – Örebro

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Västerås SK har fått kämpa i botten av superettan de senaste säsongerna, men nu blåser det mer positiva vindar i Gurkstaden. Kalle Karlsson ser ut att ha fått ihop laget och sina idéer på ett väldigt bra sätt, vilket man visade redan i Svenska Cupen.

De fina insatserna där gjorde att man seglade upp som en outsider till toppstriden och det epitetet har man levt upp till så här långt. Efter tre spelade omgångar har man tagit och med det är näst bäst i serien efter Öster.

I premiären bortaslog man Brage med 2-1 efter ett sent avgörande mål. Därefter blev det mållöst hemma mot Örgryte och förra helgen besegrade man Helsingborg med 1-0 på Olympia. Även den segern kom efter avgörande i slutskedet.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Tät tillställning

Örebro SK bygger nytt under Christian Järdlers ledning och till skillnad från förra säsongen så är inte förväntningarna jättehöga. Man går in i den här säsongen med en betydligt yngre och omeriterad kärna, men så här långt har man inte fått det att lyfta.

Framförallt har det varit spetsen framåt som saknats i de tre inledande matcherna. Man är alltjämt både seger- och mållösa och nu gäller det att så snabbt som möjligt bryta den trenden.

ÖSK inledde borta mot J-Södra och det blev en mindre händelserik tillställning som slutade 0-0. Hemmapremiären mot Östersund blev också den mållös och förra helgen föll man med 2-0 Brage, också det hemma på Behrn Arena.

Förra säsongen vann både Örebro och Västerås sina respektive hemmamatcher i det här rivalmötet. Inför den här matchen gäller VSK som favoriter till ett odds omkring 1.80 och det har jag full förståelse för.

Västerås ser definitivt ut att vara på väg åt rätt håll medan Örebros riktning känns betydligt mer osäker. Tränarna Järdler och Karlssons idéer är emellertid i grunden inte helt olika. Båda utgår normalt sett från en trebackslinje med wingbacks och defensivt sätt har båda varit solida så här långt.

Västerås har kommit mycket längre i sitt sätt att spela och det gör dem till rättmätiga favoriter. Samtidigt vet vi hur lite det är som skiljer mellan lagen i den här serien. Det gör att jag finner ett bättre spelvärde i att det här inte kommer att bli något målkalas. Mitt spel blir att det kommer göras under 2.5 mål totalt till 1.93 gånger pengarna hos Coolbet.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2.5 mål
Odds: 1.93
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 19:00, tisdag 25 april
TV: 
Stream:  Discovery+