Speltips Västerås – Skövde 10/6: Toppen mot botten

Martin Efvergren Publicerat: 9 juni 2023

Tabelltvåan Västerås SK tar emot jumbon Skövde AIK i den tolfte omgången av Superettan. Matchen spelas lördag den 10 juni 2023 med avspark kl 13:00.

Västerås – Skövde

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Västerås SK har fått många bitar på plats och som det ser ut går man mot sin bästa säsong på mycket länge. Efter elva spelade matcher i superettan har man tagit 21 poäng och ligger därmed tvåa i tabellen inför den här sista omgången innan sommaruppehållet.

Det har tagit sin tid för Kalle Karlsson för att få det här lagbygget att lyfta och VSK-ledningen ska ha beröm för det förtroende man har givit sin huvudtränare. Kontinuiteten i Karlssons spelmodell är nyckeln till varför man nu är så pass stabila.

Det självförtroende man har byggt upp var säkerligen också starkt bidragande till att man kunde ta tre poäng i Östersund i söndags. Det var en jämn tillställning där ÖFK tog ledningen i början av den andra halvleken, men VSK kunde vända på steken i slutminuterna. På tilläggstid blev mittbacken Nsabiyumva matchvinnare då han satte det avgörande 2-1-målet.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Skövde är inget konstgräslag

För Skövde AIK har utvecklingen gått i motsatt riktning jämfört med Västerås. Förra säsongen var de en positiv överraskning som nykomling i superettan, men i år har man haft det desto kämpigare. Efter elva spelade matcher har man endast skrapat ihop sex poäng. Därmed ligger man sist i serien med fem poäng upp till en kvalplats.

Förra säsongen var Tobias Lindroths gäng en mycket obehaglig motståndare för alla lag, men i år har man inte fått lika bra betalt för sin obekväma spelstil. Ser vi till klubbens resurser och laget på pappret så är det emellertid inte förvånande att man nu är ett bottenlag.

Nu kommer man dock från sin första seger då man lyckades slå AFC Eskilstuna med 1-0 i måndags. Och i omgången dessförinnan stod man för en solid insats då man spelade 0-0 borta mot Helsingborg.

Skövde kommer alltså två raka hållna nollor och det är förstås ett steg i rätt riktning då man tidigare släppt in för många enkla mål. Defensiven lär nu ställas på än större prov då man ställs mot ett Västerås som lär vara i toppskiktet av tabellen för att stanna.

Skövde har tagit steg i rätt riktning på sistone, men mot Västerås på konstgräs tror jag man får svårt att hänga med. På det här underlaget har gästerna bara tagit en poäng så här långt, vilket är logiskt sett till deras spelsätt. Mitt spel blir Västerås -1 (asian handicap) till 1.81 gånger pengarna hos Coolbet.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Västerås -1 (asian)
Odds: 1.81
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 13:00, lördag 10 juni 2023
TV: 
Stream:  Discovery+