Speltips Viborg – Midtjylland 9/6: Playoff

Martin Efvergren Publicerat: 9 juni 2023

Viborg FF och FC Midtjylland gör upp om en plats i Conference League i en direkt avgörande playoff-match. Matchen spelas fredag den 9 juni 2023 med avspark kl 19:00.

Viborg – Midtjylland

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Enligt det något invecklade system som avgörandet av danska Superliga utgörs av återstår nu en avgörande match. Det står redan klart att FC Köpenhamn är vinnare av mästerskapsserien och därmed danska ligamästare 2023. Viborg FF slutade på fjärde plats i mästerskapsserien och får därför spela den här playoff-matchen om en plats i Conference League till hösten. De ställs då mot FC Midtjylland i och med att de gick segrande i nedflyttningsserien.

Viborg slutade alltså fyra efter att ha tagit lika många poäng som trean AGF men med sämre målskillnad. I de två avslutande omgångarna av mästerskapsserien ställdes man mot ettan och tvåan serien. I söndagens sista seriematch spelade man 0-0 borta mot Nordsjälland och i sin senaste hemmamatch föll man med 2-1 mot FC Köpenhamn.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Öppen matchbild

FC Midtjylland kvalificerade sig alltså inte för mästerskapsserien sedan man slutat på åttonde plats i grundserien. Lag sju till tolv delas då istället in i en nedflyttningsserie som Midtjylland lyckades vinna med fem poängs marginal ner till Odense BK.

Thomas Thomasberg manskap med Kristoffer Olsson i spetsen har således inte matchats mot lika tufft motstånd som Viborg gjort den senaste tiden. De avslutade emellertid seriespelet starkt då man vann tre och kryssade en av de fyra sista matcherna. I lördags ställdes man mot OB i en direkt avgörande seriefinal och det blev en svängig tillställning som slutade i en 4-2-seger för Midtjylland.

Viborg och Midtjylland möttes senast i februari och det var då de sistnämnda som gick segrande med klara 4-0 i Viborg. I mötet dessförinnan hade Viborg emellertid slagit ut Midtjylland i cupen efter seger med 3-1.

Viborg har nu hemmaplansfördel i den här playoff-matchen med Europaspel i potten, men förutsättningarna är ändå jämna. Hos spelbolagen är det, i princip, sett till oddsen med ytterst knapp fördel Viborg.

Det har varit målrikt i Midtjyllands senaste matcher och nedflyttningsserien snittade man 3.30 mål per match. Viborg har inte varit lika målglada i mästerskapsserien, men där har ju också motståndet varit svårare.

I grundserien var Viborg nio poäng bättre än Midtjylland, men jag räknar med att det här kommer att bli en jämn batalj. Trots bortaplan så lär inte offensivt lagda Midtjylland parkera bussen. Det talar för att det kommer att bli en relativt öppen matchbild mellan två lag som går för det. Mitt spel blir därför att det görs över 2.5 mål totalt till 1.68 gånger pengarna hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 2.5 mål
Odds: 1.68
Bolag: Betinia
Spelstopp: 19:00, fredag 7 juni 2023
TV: 
Stream: