Speltips Viking – Brann 24/6: Toppmöte

Martin Efvergren Publicerat: 24 juni 2023

Tabellfyran Viking Stavanger tar emot tabelltvåan SK Brann i den elfte omgången av Eliteserien. Matchen spelas lördag den 24 juni 2023 med avspark kl 18:00.

Viking – Brann

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Viking FK från Stavanger slutade på elfte plats i den norska högstaligan Eliteserien förra säsongen. Med en tredjedel spelad av den här säsongen ser läget bättre ut då man tagit 17 poäng på tio matcher. Det ger för närvarande en fjärde plats i tabellen.

Nu kommer man från ett två veckor långt uppehåll sedan den senaste matchen borta mot Sarpsborg. I seriespelet hade man två raka förluster inför det mötet, men där lyckades man vinna med 3-1.

I omgången dessförinnan gick man en rejäl holmgång hemma mot Molde där man till slut föll med 4-3 efter att ha släppt in ett avgörande mål på tilläggstid.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Fördel Brann

SK Brann från Bergen är en klubb som ständigt tyck befinna sig i diverse ytterligheter. På så vis är det kanske inte så överraskande att man nu, som nykomling i Eliteserien, plötsligt är ett topplag i högstaserien.

Förra säsongen vann man andradivisionen i överlägsen stil och Eirik Hornelands manskap har fortsatt att stapla segrar även i år. Inför den sista matchen innan landslagsuppehållet hade man en svit på sju raka segrar om vi räknar in cupspelet. Där bröts dock den sviten då man spelade 2-2 hemma mot Lilleström.

Brann står därmed på 21 poäng efter elva spelade matcher. Det ger en andraplats i tabellen där avståndet upp till seriesuveränen Bodö/Glimt är hela tio poäng.

Det skiljer alltså fyra poäng mellan Viking och Brann och de sistnämnda har en match mer spelad. Oddsmässigt är det också jämnt inför det här mötet där Brann gäller som knappa favoriter.

Vi har att göra med två offensivt inriktade och målglada lag och spelbolagen lutar också tydligt åt att det här kommer att bli målrikt.

Brann har varit en frisk fläkt i Eliteserien i år och det mesta talar för att de kommer fortsätta vara ett topplag. På sina 14 senaste matcher, om vi räknar in cupspelet, så är facit tio segrar, tre kryss och en förlust. Det är starka papper och jag tror att man har goda chanser att ro hem tre poäng i den här matchen. Mitt spel blir Brann 0 (asian hcp) till 1.76 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos Expekt – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Brann 0 (asian hcp)
Odds: 1.76
Bolag: Expekt
Spelstopp: 18:00, lördag 24 juni 2023
TV: 
Stream: