Speltips Viking – Haugesund 8/7: Målglatt hemmalag

Martin Efvergren Publicerat: 8 juli 2023

Viking Stavanger gäller som klara favoriter inför mötet mot FK Haugesund i den trettonde omgången av Eliteserien. Matchen spelas lördag den 8 juli 2023 med avspark kl 18:00.

Viking – Haugesund

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Viking FK från Stavanger har sett starka ut så här långt och med snart halva säsongen spelad har man skaffat sig bra häng på toppen av Eliteserien. På sina 12 spelade matcher har man tagit 23 poäng, vilket ger en fjärdeplats i tabellen.

Man kommer nu till det här mötet med tre raka segrar i ligaspelet. Förra helgen besegrade man Vålerenga med 2-1 på bortaplan sedan Niklas Sandberg gjort det avgörande målet på tilläggstid. I omgången dessförinnan vann man på hemmaplan mot toppkonkurrenten Brann med 3-1.

Det stora smolket i bägaren så här långt var dock förlusten mot Raufoss i cupen. Där föll man efter straffar i en svängig tillställning som slutade 4-4 efter förlängning.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Snittar över fyra mål per match

FK Haugesund slutade på tionde plats i Eliteserien förra säsongen och i år har man hållit ungefär samma nivå. Inför den här omgången ligger man på elfte plats efter att ha spelat ihop 15 poäng på 12 seriematcher.

Precis som Viking så åkte Haugesund på en oväntad förlust i cupen där man föll mot tredjedivisionslaget Brattvåg för en månad sedan. Därefter har man spelat tre seriematcher av vilka man vunnit två på hemmaplan och förlorat en på bortaplan. Förra helgen slog man Odds BK med 2-1 och dessförinnan blev det förlust med 1-0 mot Molde.

Förra säsongens möten mellan Viking och Haugesund slutade i hemmasegrar. Först vann Viking med 5-1 i Stavanger och därefter tog Haugesund revansch då man vann hemma med 4-2. När de nu möts igen är det Viking som gäller som klara favoriter till ett odds omkring 1.38 gånger insatsen.

Viking har sett vassa ut så här långt, men i mitt tycke är de lite väl stora favoriter här. Offensivt är de näst bäst i serien med sina 28 mål på 12 matcher. Samtidigt har de släppt in hela 21 mål, vilket gör att man är seriens målgladaste lag med ett snitt strax över fyra mål per match.

Ser vi till Vikings sex senaste matcher så har båda lagen gjort mål och det har gjorts över 2.5 mål totalt i samtliga. Jag lutar åt att det kommer bli ett liknande resultat här och mitt spel blir således att det görs över 2.5 mål totalt samt att båda lagen nätar till 1.87 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos Expekt- Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 2.5 mål & BLGM
Odds: 1.87
Bolag: Expekt
Spelstopp: 18:00, lördag 8 juli 2023
TV: 
Stream: