Speltips, Villarreal – Barcelona 20/3: Är katalanerna omöjliga att stoppa?

Spelbloggare Publicerat: 19 mars 2016

Villarreal på Estadio El Madrigal – det är en av de tuffaste möjliga uppgifterna att ställas inför i spanska Primera División, men visst ska väl ändå ett Barcelona med de tre vise männen på topp i kalasform vinna bekvämt?

Bara att höja på hatten för Villarreal, som hittas bakom den dominanta topptrion bestående av just Barcelona, Atlético Madrid och Real Madrid, och att plocka fjärdeplatsen vore en succé värd namnet. Receptet? Det fenomenala hemmaspelet. På Estadio El Madrigal är man oerhört slagkraftiga.

I praktiken har det varit klart sedan en tid tillbaka – Barcelona, som växer och växer, kommer stå på toppen av kullen när Primera División ska summeras. De har hela åtta pinnar ner till tvåan Atlético och det skulle faktiskt förvåna om de själva ens skulle tappa så pass poäng under de återstående nio matcherna.

Mestadels positivt från båda håll med andra ord. I Europa League är dessutom Villarreal klara för kvartsfinal efter att ha plockat ner tyska Bayer Leverkusen med två mål mot noll i dubbelmötet – extremt starkt – medan Barcelona tågar mot den mest åtråvärda titeln av alla, den i CL. Arsenal krossades med 5-1 i åttondelsfinalen, vilket var ett rejält styrkebesked.

Barcelona ostoppbara

Vi har absolut respekt för Villarreals hemmastyrka, men mot det katalanska maskineriet borde faktiskt inte alltför mycket kunna sättas emot. Topptrion bestående av Neymar, Suarez och Messi har lekstuga med alla försvaren de ställs mot.

Under den senaste tiden har Villarreal faktiskt tappat en del fart och under mars månad har endast en av fem matcher vunnits; bland annat blivit förluster med 0-1 hemma mot Las Palmas och 2-4 borta mot Sevilla.

Och det är en sårad hemmabacklinje som kommer till spel. Mateo Musacchio samt Jaume Costa, båda otroligt viktiga, saknas alltjämt. Mittfältaren Jonathan dos Santos, som faktiskt har ett förflutet i Barcelona, är out.

Gästernas korta skadelista är oförändrad. Tillbaka får man Gerard Pique, som var avstängd senast mot Arsenal, och det stärker upp backlinjens motståndskraft.

Värt att nämna är dessutom att Villarreal endast fått tre dagars vila inför matchen mot Barcelonas fyra. Inte någonting som borde bli direkt avgörande, men fortfarande en faktor som kan påverka hur matchbilden utvecklas mot sluttampen av alltihop.

Faktum är att Barcelona vunnit sju inbördes matcher efter varandra; de tre senaste med minst två baljors marginal.

Det här ska Barcelona vinna med minst två strutar i hälften av fallen och katalanerna spelas därför med -1,5 mål till 2,05 x insatsen hos Bet365.

Speltips:

Speltips: Barcelona -1,5 mål (asian handicap)
Odds: 2,05 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 16:00, söndag 20/3
TV:  Visas inte på svensk TV. (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo unibettv logo bet365tv logo Regler och villkor gäller.

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Villarreal 9,50 titanbet logo
Oavgjort 5,50 mybet logo
Barcelona 1,36 unibet logo
Över 2,5 mål 1,62 redbet logo
Under 2,5 mål 2,45 mybet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: