Speltips, Villarreal – Barcelona 8/1: En favorit i fara?

Spelbloggare Publicerat: 7 januari 2017

Barcelona fortsätter jakten på serieledande Real Madrid och i veckans sista Primera División-match besöker de hemmastarka Villarreal på Camp El Madrigal. Vi höjer ett varningens finger – skrällbud?

Fyran mot tvåan.

Nu ska Villarreal inte ha kraft att vara uppe och slåss om titeln, men en medaljkandidat är de utan tvekan. De har under flera år varit uppe och härjat i tabellen, i skiktet precis bakom topptrion, som bestått av Real Madrid, Atlético Madrid och Barcelona – men nu är maktbalansen förändrad.

Nämnda Atlético Madrid är inte alls lika vassa och det ser ut att handla om Real Madrid, just nu etta, och Barcelona i kampen om titeln med Sevilla som en liten, med betoning på – liten, outsider.

För katalanerna är situationen pressad. Inför Real Madrids lördagsfajt mot Granada, har man tre pinnar upp till dem – med en match mindre spelad. Om Real, som de förmodas, vinner den matchen, måste Barcelona mer eller mindre kamma fullt här.

Och Villarreal är tätt jagade av flera konkurrenter nedanför i kampen om Europabiljetterna. Som ni förstår är det tre löjligt viktiga poäng spel i den här kvällsmatchen…

Roberto Soldado och Denis Cheryshev är fortfarande skadade för Villarreal samtidigt som Cédric Bakambu är borta och spelar i Afrikanska mästerskapen. Gästerna har enbart Jasper Cillessen out och kan därmed ställa upp en helt ordinarie startelva.

Förra årets möte slutade 2-2

Undertecknad är inte alls imponerad av Barcelona. Syns klart att de tappat en hel del från i fjol och även dessförinnan. Handlar såklart en del om momentum också, men det är motiverat att känna oro.

En stark startelva, med den oftast briljanta topptrion på planen, vädrades från Barcelona i torsdagens cupfajt mot Athletic Bilbao och trots det hade man stora problem och föll med 1-2. Finns mer att hämta fastän resultatet kanske inte var helt rättvisande.

Även Villarreal föll i veckans cupfajt, borta mot Real Sociedad. Det är dock framförallt på hemmaplan som ”De gula utbåtarna” brukar plocka deras skalper och där brukar även de största pjäserna kunna pressas.

En faktor som kan påverka till Villarreals favör är att de dessutom fått vila en dag extra. Fyra mot tre dagar, vilket kan påverka, om än marginellt.

Förra årets identiska möte slutade oavgjort, 2-2. Någonting liknande nu?

Villarreal +1,0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka om de förlorar med uddamålet – testas till dubbelt betalt hos Bet365, som ni får 1 000 kronor att spela för hos här!

Få 5,00 på Barcelona!

Som ett välkomsterbjudande får nya kunder hela 5,00 gånger pengarna på att Barcelona ska vinna matchen hos Betfair! Använd kampanjkoden ”ZSKM93”.

   Klicka här för att spela Barcelona till 5,00!

Speltips:

Speltips: Villarreal +1,0 mål (asian handicap)
Odds: 2,00 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, söndag 8/1
TV:  viasatpremium logo viasatultrahd logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo unibettv logo bet365tv logo Regler och villkor gäller.

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: