Speltips, Villarreal – Real Madrid 13/12: ”Marängerna” piskade att vinna kvällsmatchen

Spelbloggare Publicerat: 13 december 2015

Efter Barcelonas tapp har Real Madrid en gyllene möjlighet att knapra in på sina konkurrenter i toppen. Löser de en trea borta mot tabellfemman Villarreal?

Under perioder har Villarreal visats vara oerhört starka, men att det skiljer ett par snäpp upp för att kunna utmana om titeln är odiskutabel fakta. Att man parkerar på femteplatsen är hyfsat väntat – allt annat än en plockad Europaplats vore ett misslyckande. Klivet uppåt till CL-kvalplatsen är dock litet, precis som det ner till död mark.

För Real Madrid är ambitionerna större. Med tre missade serietitlar efter varandra, som istället hamnat hos ärkerivalerna Barcelona och Atlético Madrid vilka också är konkurrenterna om förstaplatsen nu, är siktet på att bryta sviten. Katalanerna är uppe på toppen just nu, men spelat två kryss efter varandra och det innebär att toppstriden blivit lite mer levande; en fullpottare skulle sätta Real två pinnar bakom dem.

Värden med skadebekymmer

Över 90 minuter har Villarreal absolut potentialen att pressa Real Madrid om pinnarna – i synnerhet på hemmaplan, men det känns inte som att förutsättningarna är fullt optimala. Skadelistan är prydd av flera betydande namn, inte minst defensiven där bland andra Mario Gaspar är out och Jaume Costa osäker för spel.

Dessutom ställdes en oväntat stark startelva ut i torsdagens EL-fajt mot Viktoria Plzen. Trötta ben, möjligen?

Finns saker att förbättra för Real Madrid i deras spel, men ändå har sex raka vinster plockats – fem med minst två mål till godo. Veckans match mot ett slarvigt Malmö FF vann man med 8-0; mycket fick man till skänkes, men det är klart att det är bra för självförtroendet att ha en sådan betryggande kross i ryggen och att Cristiano Ronaldo samt Karim Benzema fick näta, den förstnämnda fyra gånger och den andra tre.

Raphael Verane och Dani Carvajal saknas för huvudstadsklubben – två stora avbräck, men ersättarna håller bra klass Primera División-mått mätt.

Piskade att vinna, med vetskapen om att man kan hämta in på Barcelona – den chansen tror jag inte att Real Madrid slarvar bort. De spelas med -1,0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka vid uddamålsvinst – till fina 2,12x. Skulle inte bli förvånad om oddset dalar till närmare avspark.

Speltips:

Speltips: Real Madrid -1,0 mål (asian handicap)
Odds: 2,12 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:30, söndag 13/12
TV:  Visas inte på svensk TV. (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo unibettv logo bet365tv logo Regler och villkor gäller.

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Villarreal 5,25 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Oavgjort 4,40 mybet logo
Real Madrid 1,67 williamhill logo
Över 2,5 mål 1,53 redbet logo
Under 2,5 mål 2,60 betstarsknapp logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: