Speltips, Villarreal – Roma 16/2: Tungviktsbatalj i EL-slutspelet

Spelbloggare Publicerat: 15 februari 2017

Det är med dunkel form som Villarreal tar klivet in i Europa League-slutspelet och väl där är det första hindret den italienska jätten Roma. Oddssättarna menar att det här mer eller mindre är fifty-fifty – vi tänker annorlunda.

Det skulle lika väl – borde ha varit? –  en åttondelsfinal i Champions League, men istället blir det alltså Europa League och sextondelsfinal. Vinnaren i det här dubbelmötet kan mycket väl bli den som tar hem hela kalaset. Få lika namnstarka medverkande i turneringen.

Villarreal föll mot Monaco i CL-playoffet i början av spelåret och det har banat vidare för ett sämre än väntat spelår. De är bara sexa i Primera División och kunde med nöd och näppe lösa slutspelsbiljetten här i EL-gruppspelet. Andraplatsen plockades till slut strax före Zürich och Steaua Bukarest. Ovanför landade Osmanlispor.

Även Roma föll i samma playoffrunda som kvällens motstånd, och det mot Porto. Gruppspelet här plockades hem utan större problem, utan att imponera överdrivet, efter 3-3-0 i resultatraden mot Astra, Viktoria Plzen och Austra Wien. Hemma i Italien och Serie A är man tvåa, som väntat bakom dominanta Juventus.

På skadefronten ser det ljust ut för såväl Villarreal som Roma. Ingenting nytt på tapeten, värt att rapportera om.

Ska vara större favoriter på hemmaplan

Givetvis kan man förstå hur oddssättarna resonerar när de plitar ut det här som nära på fifty-fifty – i skrivandets stund, onsdag förmiddag, står 1X2-oddsen i 2,70-3,30-2,88 – men visst ska det ändå finnas värde att tälja?

Villarreal må ha levererat under kritik och är i dunkel form – bara en vinst, men å andra sidan bara två förluster på de nio senaste matcherna – och favoritskapet är skört i en match som denna, men lite större chans ska de ses med. Utan tvekan.

Trots allt, Villarreal håller toppklass och skulle mycket väl kunna mäta krafterna i ett Champions League-slutspel. På El Madrigal är de en erkänd mardrömsmotståndare och brukar kunna sätta press även på stora jättarna. Barcelona, Real Madrid och Atlético Madrid för exempel.

Krysset borde vara målbilden från start för Roma, för att sedan kunna sätta spiken i kistan hemma i Italien. Svårt att se dem vilja pusha upp positionerna vid händelse av ett oavgjort resultat en bit in i andra halvlek.

Formen är fin för Roma, absolut, men vi vet att de är sköra och har sina ömma punkter. På bortaplan har de ett halvdant facit, inte minst när nivån skruvas upp.

I egenskap av hemmalag ska Villarreal ses som större favoriter, som det blir när två hyfsat jämnstarka parter möter varandra.

Villarreal +0 mål (asian handicap) – pengarna tillbaka vid oavgjort – spelas till 1,90 x insatsen hos klassiska Bet365.

  Rygga spelet hos Bet365 – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Villarreal +0 mål (asian handicap)
Odds: 1,90 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 21:05, torsdag 16/2
TV:  eurosport logo (TV-tablå)
Stream:  eurosportplayer logo dplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: