Speltips Vittsjö – Piteå 15/6: Damallsvenskan

Martin Efvergren Publicerat: 14 juni 2023

Tabellsjuan Vittsjö GIK gästas av tabelltvåan Piteå IF i den trettonde omgången av Damallsvenskan. Matchen spelas onsdag den 14 juni 2023 med avspark kl 19:00.

Vittsjö – Piteå

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Skånelaget Vittsjö GIK slutade på sjätte plats i damallsvenskan förra säsongen och den här säsongen har man presterat på ungefär samma nivå. Efter tolv spelade omgångar har man tagit 20 poäng vilket, för tillfället, ger en sjunde plats i tabellen.

Inför fredagens bortamöte mot Linköping hade Vittsjö en fin svit på sju raka matcher utan förlust. Av dessa hade man vunnit fem och kryssat två. Här bröts så den förlustfria raden då man föll med 2-1 efter underläge med 2-0 i halvtid.

Trots förlusten i Linköping måste Vittsjös form sägas vara god. Framförallt har man varit solida bakåt den senaste tiden och i truppen finns ett antal rutinerade pjäser vilket borgar för en fortsatt hög lägstanivå.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Tät tillställning

Piteå IF slutade på placering efter Vittsjö förra säsongen, men den här säsongen har man varit ett utropstecken. På tolv spelade matcher har man tagit 27 poäng och därmed ligger man på andra plats i damallsvenskan inför den trettonde omgången.

För två omgångar sedan föll man i seriefinalen mot tabellettan Häcken, men bortsett från den förlusten – som är Piteås enda – så har man sett väldigt starka ut. Senast tappade man emellertid poäng då man spelade 1-1 borta mot Växjö i söndags.

Vittsjö och Piteå möttes senast i höstas och då var det gästande Vittsjö som gick segrande med 2-1. Med samma siffror vann de sistnämnda även förra säsongens möte i Skåne.

Det är med andra fördel Vittsjö vad gäller inbördes möten och de gäller också som knappa favoriter hos spelbolagen inför den här matchen. Ett rakt spel på hemmalaget ger omkring 2.30 gånger insatsen.

Mycket talar för att det här kommer att bli en jämn och tät batalj mellan två välorganiserade lag. Det har varit relativt målsnålt i båda lagens senaste matcher och jag finner anledning att tro att det kommer att bli så även här. Mitt spel blir att görs under 2.5 mål totalt till 1.72 gånger pengarna hos Coolbet.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2.5 mål
Odds: 1.72
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 19:00, onsdag 14 juni 2023
TV: 
Stream: