Speltips, VPS – AIK 2/7: Solnaiterna får förtroendet

Spelbloggare Publicerat: 1 juli 2015

Finländska tabelljumbon VPS tar emot AIK i EL-kvalet och vi anser att det bör råda total klasskillnad: solnaiterna får vårt förtroende.

Fyra förra året och trea dessförinnan. VPS höll på att utvecklas till en toppklubb i Finland, men efter nästan halva serien spelad denna upplaga hittas man fastkedjade i botten av serien med åtta uppskrapade pinnar på 14 matcher.

Spelåret inleddes med ett kryss och åtta förluster, varpå krisen var total. Från början till mitten av förra månaden hade man en fin svit på två vinster och ett kryss – men nu verkar man ha fallit tillbaka i dåliga vanor och förlorat de två senaste matcherna.

Trots bara 14 gjorda mål, har VPS en spelare som är tvåa i skytteligan: Juho Mäkelä är antecknad för nio baljor och 32-åringen ser, efter flera år av bänksittande i olika klubbar, ut som för fem år sedan när han hade sin karriärspeak. Han blir en spelare att se upp med för AIK-försvaret.

Värdet kvar

Som ni förstår, här är det klasskillnad. Dels är den finska serien klart sämre än Allsvenskan, och VPS är jumbo i den förstnämnda, AIK sexa i den sistnämnda. Känns inte som att solnaiterna direkt kommit upp i nivå ännu; sjätteplatsen får ses som en besvikelse efter nära halva säsongen spelad. Dock skiljer det lite upp till Europaplatserna och viss chans har man fortfarande på förstaplatsen, även om den känns en bra bit borta.

Det som kan tala emot AIK är man inte spelat tävlingsfotboll på en månad, men man har hunnit avverka en vänskapsmatch – mot danska Nordsjälland, vilken slutade 1-1 i en, enligt rapporter, mindre välspelad match. Men själva meningen med matchen var ju också, från båda sidor, att få 90 minuter i benen på spelarna.

AIK:s truppsituation är helt okej och den starkast möjliga startelvan kommer ställas ut. Då ska det helt enkelt skilja ett par snäpp mellan lagen och ibland behövs inte mycket mer än så för att motivera ett spel.

VPS behöver fokusera på seriespelet och överleva där. Svårt att se att de skulle vara helmotiverade för Europaspel för tillfället. Oddset på AIK har redan sjunkit några punkter, men 1,65x är fortfarande värde i min bok. Mybet är det som erbjuder de siffrorna.

Speltips:

Speltips: AIK vinner, rak tvåa
Odds: 1,65 (Jämför alla odds)
Bolag: Mybet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 18:00, torsdag 2/7
TV / Stream:  viasatfotboll logo viaplay logo (TV-tablå)

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
VPS 6,00 unibet logo
Oavgjort 3,76
AIK 1,65 mybet logo
Över 2,5 mål 1,85 ladbrokes logo
Under 2,5 mål 2,00 williamhill logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: