Speltips Wales – Lettland 28/3: Jämnare än förväntat

Martin Efvergren Publicerat: 28 mars 2023

Wales gäller som stora favoriter när man gästas av Lettland i den andra omgången av EM-kvalet. Matchen spelas tisdagen den 28 mars 2023 med avspark kl 20:45.

Wales – Lettland

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Wales fick en utmärkt start på det här kvalet till EM 2024 i Tyskland. Detta sedan man krigat sig till en poäng mot Kroatien i Split i lördags. Kroaterna gäller som förhandsfavoriter att vinna gruppen medan Wales och Turkiet ser ut att göra upp om andraplatsen. Därutöver finns även Lettland och Armenien i denna grupp D.

Wales har presterat på en hög nivå under lång tid nu och att man tog sig till vinterns VM var förstås en stor bedrift. Där blev det dock bara en poäng sedan man kryssat mot USA och därefter förlorat mot både Iran och England.

Man såg också ut att kamma noll i lördagens bortamöte mot Kroatien. Hemmalaget dominerade matchbilden och tog rättvist ledningen efter en halvtimme. Den ledningen stod sig fram till tilläggstid på den andra halvleken. Som en blixt från klar himmel kunde då League One-spelaren Nathan Broadhead sätta dit kvitteringen till 1-1.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Letterna är fräschare

Lettland spelade inte i EM-kvalet den gångna helgen utan man gör nu sin premiär. De träningsspelade istället i onsdags då man föll med 3-2 borta mot Irland.

Lettland gjorde det bra i höstens Nations League då man ställdes mot jämbördigt motstånd. Man vann då sin grupp före Moldavien, Andorra och Liechtenstein.

Går vi tillbaka till VM-kvalet så hade man det tuffare. Man slutade då näst sist i sin grupp, före Gibraltar men efter Montenegro, Norge, Turkiet och Nederländerna. Det ska dock sägas att man stod upp på ett bra sätt i samtliga matcher och att man ändå tog nio poäng i en så pass svår grupp. Främsta bedrifterna var att man lyckades kryssa borta mot både Norge och Turkiet.

Wales gäller nu som stora favoriter inför den här matchen. Ett rakt spel på hemmalaget ger endast omkring 1.22 gånger insatsen.

Wales lär komma med gott självförtroende efter ett väl utfört ”rån” i Kroatien, men helt enkel tror jag inte att den här uppgiften blir. Letterna lär ha fräschare ben och Wales hemmaplansfördel blir mindre värd då man nyss varit på bortaresa.

Lettland stod för ett par skrällar på bortaplan i VM-kvalet och jag tror att man kommer bjuda på bra motstånd även här. Mitt spel blir att det kommer göras under 2.5 mål totalt till 2.05 gånger pengarna hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2.5 mål
Odds: 2.05
Bolag: Betinia
Spelstopp: 20:45, tisdag 28 mars
TV: 
Stream:  viaplay logo