Speltips Watford – Birmingham 14/3: Fördel hemmalage

Martin Efvergren Publicerat: 14 mars 2023

Watford FC tar emot Birmingham City i den 37:e omgången av The Championship. Matchen spelas tisdagen den 14 mars 2023 med avspark kl 20:45 på Vicarage Road.

Watford – Birmingham

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Watford gick in i den här säsongen med ambitionen att direkt ta sig tillbaka till Premier League. De förväntningarna har inte infriats och precis som förra säsongen har man bytt tränare med samma frekvens som man nästan bara ser i Italien. Det är förstås logiskt då klubben ju ägs av italienaren Gino Pozzo.

Hursomhelst tog den tidigare Middlesbrough-managern Chris Wilder över stafettpinnen efter Slaven Bilic inför helgens bortamöte mot QPR. Watford hade då endast tagit en seger på de åtta senaste ligamatcherna.

Men någon omedelbart positiv Wilder-effekt blev det inte. För tredje matchen i rad gick man mållösa då man föll med 1-0 efter ett tidigt ledningsmål av hemmalaget. Därmed ligger Watford på tionde plats i Championship inför den här omgången.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Wilder kan lyfta Watford

Birmingham City är något av en ”sleeping giant” och den har inte väckts till liv den här säsongen heller. Efter 36 spelade matcher har man skrapat ihop 42 poäng vilket, för närvarande, ger en blygsam 18:e plats i tabellen.

Inför den gångna helgens hemmamöte mot Rotherham hade Birmingham endast tagit en poäng på de fem föregående ligamatcherna. Där kunde man så bryta den segerlösa sviten i och med att man tog en viktig 2-0-seger.

Watford och Birmingham möttes senast i augusti och den matchen slutade 1-1. Sedan dess har Watford bytt tränare två gånger medan John Eustace, som tog över ansvaret för Birmingham i somras, alltjämt har sitt jobb kvar.

Chris Wilder tog över Middlesbrough mitt i föregående säsong och fick då, med kort varsel, laget att lyfta. Jag tror att han har bra möjligheter att göra detsamma med ett Watford som på pappret är klart starkare än vad tabelläget visar.

När han nu leder Watford inför hemmapubliken för första gången, och det mot ett mindre slagkraftigt Birmingham, tror jag att möjligheterna till tre poäng är goda. Mitt spel blir en rak etta, att Watford vinner till 1.87 gånger pengarna hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Watford vinner
Odds: 1.87
Bolag: Betinia
Spelstopp: 20:45, tisdag 14 mars
TV: 
Stream: