Speltips Watford – Cardiff City 19/4: Opålitliga

Martin Efvergren Publicerat: 19 april 2023

Watford FC tar emot ett pressat Cardiff City i den 43:e omgången av Championship. Matchen spelas onsdag den 19 april 2023 med avspark kl 20:45 Vicarage Road.

Watford – Cardiff City

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Watfords återkomst till Championship har inte blivit vad man hoppats på. Inför säsongen tillhörde man huvudfavoriterna, men nu med fyra omgångar kvar att spela är man inte bättre än tolva i tabellen. Det skiljer emellertid inte många poäng upp till en playoff-plats, men om det ska det bli möjligt krävs nog att man vinner sina resterande matcher.

Inför lördagens hemmamöte mot Bristol City hade man dock inte vunnit på fyra raka matcher och endast tagit en seger på de åtta senaste. Där lyckades man så bryta den negativa sviten då man kunde vinna med 2-0.

Chris Wilder tog över som manager för Watford förra månaden, men har så här långt inte fått laget att lyfta. Nu krävs en remarkabel uppryckning om man ska kunna nå en topp-6-placering.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Förbättrad offensiv

Cardiff City har också de en relativt färsk huvudtränare. Fransmannen Sabri Lamouchi tog över rodret i januari med uppdraget att försöka rädda kvar klubben i Championship. I dagsläget ligger man precis ovanför nedflyttningsstrecket tack vare bättre målskillnad än Reading. Cardiff har emellertid en match mindre spelad.

Den senaste tiden har man blandat och gett en hel del, men trenden pekar inte åt rätt håll. I lördags föll man med 4-1 borta mot Sheffield United och i omgången dessförinnan blev det förlust med 1-0 hemma mot Sunderland.

När Watford och Cardiff City möttes i höstas slutade det med en 2-1-seger för de förstnämnda. Sedan dess har båda lagen alltså skaffat nya huvudtränare.

Watford gäller nu som favoriter till omkring dubbla insatsen. De har hemmaplansfördel och det bättre laget på pappret, men har sällan varit pålitliga den här säsongen. Man stod för en stabil insats i lördags, men senast man vann två matcher i rad var i slutet av oktober. De ställs nu mot ett Cardiff som kämpar för att hålla sig kvar i Championship och för mig känns utgången relativt oviss.

Cardiffs problem, totalt sett, har varit målskyttet, men på sistone har det sett bättre ut i den bemärkelsen. Båda lagen har gjort mål i fyra av deras fem senaste matcher och jag finner anledning att tro att det kan bli så även här. Mitt spel blir att båda lagen gör mål till 1.95 gånger pengarna hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: BLGM
Odds: 1.95
Bolag: Betinia
Spelstopp: 20:45, onsdag 19 april
TV: 
Stream:  viaplay logo