Speltips, Watford – Leicester 5/3: Favoritskapet underdrivet

Spelbloggare Publicerat: 4 mars 2016

Nästa spelobjekt hämtas från matchen mellan Watford och Leicester. Oddssättarna värderar parterna som jämlika inför fajten – vi köper inte hur de resonerar.

Utan chans att plocka en Europabiljett och utan risk att trilla ur serien – i alla fall i praktiken. Watford har presterat på en stabil och förhållandevis stark nivå under deras första Premier League-sejour sedan 2006/07. Försvarsspelet är tokstabilt och det finns ändå ett par matchvinnare framåt – den interna skytteledaren Odion Ighalo det bästa exemplet; han har stått för hela 14 baljor av lagets 29.

För er som läser våra rekar, eller sportmedia i allmänhet, börjar det säkert bli lite tjatigt – men det är verkligen sinnessjukt hur de presterar, vecka efter vecka, Leicester. De står på toppen av kullen, trots att det bara blev en pinne i hemmamatchen mot West Bromwich senast – faktum var att den pinnen till och med utökade ledningen eftersom både Tottenham och Arsenal förlorade.

Skillnaden större än oddssättarna antyder

Det är inte så att vi underskattar Watfords kvalitéer – de har varit fantastiskt starka på sistone och var värda ett bättre öde i bortaförlusten mot Manchester United förra veckan, men det skiljer ändå 20 poäng lagen emellan.

Visar på den stora klasskillnaden som faktiskt råder.

Det största hotet som Leicester står inför är såklart nämnde Ighalo – kan de isolera honom, då är mycket vunnet. United lyckades väl med det, vilket även Leicester borde klara av. De är, självfallet, medvetna om hans kvalitéer.

Avbräcket på N’Golo Kanté påverkar, utan tvekan, Leicester, men annars ser det ljust ut på skadefronten och i det stora hela ska inte det behöva betyda skillnaden mellan vinst och förlust.

Tätt och jämnt? Absolut, men efter 90 minuter har jag mycket svårt att se Watford som vinnare av den här bataljen. Mest sannolika känns som bortavinsten. Hur som helst – Leicester spelas med +0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka vid oavgjort – till 1,83x.

Speltips:

Speltips: Leicester +0 mål (asian handicap)
Odds: 1,83 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 18:30, lördag 5/3
TV:  viasatfotboll logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Watford 3,00 betsson logo
Oavgjort 3,40 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Leicester 2,62 williamhill logo
Över 2,5 mål 2,18 unibet logo
Under 2,5 mål 1,75 mybet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: