Speltips, Watford – Liverpool 20/12: Oddsen missvisande

Spelbloggare Publicerat: 20 december 2015

Vi tar oss till Vicarage Road för söndagens ovissa batalj mellan Watford och Liverpool. Gästerna har blivit lite för stora favoriter på förhand och en skrällpollett investeras.

Återkomsten i Premier League har varit storartad. När man diskuterar de stora skrällarna i serien är det lätt att sådana som Watford hamnar i skymundan av den helt oväntade tabellettan Leicester, men även Watford har presterat på en nivå klart bättre än vad man kunnat tro på förhand.

Trots att serien inleddes med fyra vinstfria matcher hittas Watford på sjundeplatsen, med en pinne upp till Europaområdet och en ner till just Liverpool. Häpnadsväckande – man var ju tippade i bottenskiktet av serien inför säsongen.

Liverpool är omöjliga att få grepp om. Storklubben har fått ett rejält ansiktslyft under Jürgen Klopp, som hämtades in i oktober månad, och bland annat hade man sju vinster på åtta matcher mellan slutet av oktober och början på december – höll därmed på att få kontakt med toppen – men sämre har maskineriet snurrat på sistone; trots relativt enkelt spelschema har man inte vunnit på tre matcher – kryssat mot West Bromwich, Sion och förlorat mot Newcastle.

Helt öppet

I min bok ska det här vara en jämn och tät match på förhand – det kan sluta exakt hur som helst. Oddssättarna instämmer dock inte i det, och som så ofta lever Liverpool på sitt namn snarare än kvalitéerna som finns, och det finns stort skrällvärde.

Är med andra ord inte helt förstående till de nedplitade oddsen på 1×2-marknaden: 4,00-3,60-2,00. Hade känts mer korrekt om tre-fyra decimaler hade skjutits över från ettan och krysset, till tvåan.

Liverpool har, som nämnt, tappat sin fina form och det var med stort flyt som man ens lyckades kamma in en pinne mot West Bromwich senast – på hemmaplan. Inhopparen Divock Origi forcerade in 2-2-baljan så sent som i den sjätte stopptidsminuten.

Desto bättre för Watford, som har tre vinster efter varandra – mot Aston Villa, Norwich och Sunderland. Inte det tuffaste av spelscheman, men en klar trend har varit att man varit lyckosamma mot konkurrenterna under dem själva i tabellen – ja, precis som Liverpool är.

Valon Behrami och Sebastian Prödl är osäkra pjäser för värden. René Gilmartin, Joel Ekstrand och Tommie Hoban räknar vi bort. Gästernas skadelista är fortfarande välfylld, dessutom av oerhört betydande spelare; bland annat Daniel Sturridge och den senaste in på listan, James Milner.

1,92 x insatsen för Watford +0,5 mål (asian handicap) – detsamma som dubbelchansen 1X – är mer än spelvärt.

Speltips:

Speltips: Watford +0,5 mål (asian handicap)
Odds: 1,92 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 14:30, söndag 20/12
TV:  viasatfotboll logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Watford 4,20 nordicbet logo
Oavgjort 3,60 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Liverpool 2,00 williamhill logo
Över 2,5 mål 2,10 redbet logo
Under 2,5 mål 1,80 mybet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: