Speltips, Watford – Manchester City 2/1: Hörnspel från Vicarage Road

Spelbloggare Publicerat: 2 januari 2016

Manchester City besöker Watford på Vicarage Road, varifrån vi ser framför oss en ”hörnmatch” som ena sidan borde vinna utan större bekymmer.

Ladda upp spelkassan: Här är de bästa bonusarna från 24 olika spelbolag!

Tippade i botten, men istället med knuten kontakt till toppen. Nykomlingen Watford har överraskat rejält under spelåret 2015 och är nia, med så lite som två pinnar upp till femte- och Europa League-platsen. En stabil och jämn nivå har hållits hela tiden och framförallt har man sett till att vinna de matcherna som ”ska” vinnas, mot jämnbra eller sämre motstånd. Lite sämre facit mot toppen.

Som väntat är Manchester City uppe och fajtas om titeln; från sin tredjeplats har man tre pinnar upp till såväl ettan Arsenal som tvåan Leicester. En helt öppen toppstrid och tillsammans med den förstnämnda konkurrenten är man favoriter att kamma hem alltihop – truppen är fylld av klasspelare, men en Sergio Agüero i form saknas. Han har ”bara” antecknats för sju baljor på 12 matcher, varav fem av dessa kom i en och samma match.

Gästerna får tillbaka ett par spelare från skador, men saknar alltjämt Vincent Kompany och David Silva. Watford har försvarsklippan Nathan Aké avstängd efter att han visats ut i 1-2-förlusten mot Tottenham i veckan.

Snittar hela 7,2 hörnor per bortamatch

Hittar inte mycket av intresse på resultatmarknaderna och blickar istället mot hörnmarknaden där oddssättarna är ute och vimsar. Räknar med att oddsen justeras, kanske till och med att den asiatiska handikapplinan på ”hörnmatchen”, flyttas.

City kommer, som alltid, eftersträva att ha ett stort bollinnehav – med all sannolikhet inte Watford emot heller. Oavsett så har de inte spelarkapitalet att styra en match mot Manchester City, hemmaplan till trots.

Dessutom skapar Watford förhållandevis få hörnsparkar – bara 4,4 framåt i snitt på hemmaplan och motståndarna 4,7. På bortaplan är siffrorna 4,1/7,7 och det här lär ju likna en borta- mer än en hemmamatch.

På resande fot skapar City i snitt 7,2 och släpper till 4,2 och Watford borde vara tillräckligt starka för att kunna hålla emot att hamna i uppförsbacke tidigt i matchen, vilket i sin tur talar för att taktpinnen inte kommer byta ägare. Sist, när City spelade borta mot toppkonkurrenten Leicester ”vann” de hörnorna med 13-1. Blir kanske inte lika stora siffror på den fronten nu, men minst ett par hörnor fler än Watford borde de lösa.

Manchester City -1,5 hörnor (asian handicap) spelas till smakrika 1,90 x insatsen…

Speltips:

Speltips: Manchester City -1,5 hörnor (asian handicap)
Odds: 1,90 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 18:30, lördag 2/1
TV:  viasatfotboll logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Watford 5,05 unibet logo
Oavgjort 4,00 betway logo
Manchester City 1,75 nordicbet logo
Över 2,5 mål 1,73 redbet logo
Under 2,5 mål 2,25 unibet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: