Speltips Watford – Reading 9/4: Championship

Simon Pålsson Publicerat: 9 april 2021

Watford slåss med näbbar och klor för att knipa direktplatsen till Premier League. Nu spelar laget hemma mot Reading den 9 april 2021.

Watford - Reading

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Alla som någonting har gett sig i kast med att följa en säsong i den engelska andraligan Championship vet att det är ett riktigt maraton man får bevittna och att en hel säsong kan kännas längre än livet självt.

Det är precis det som vi får njuta av, eller genomlida om man är av den åsikten, den här säsongen. Vi är snart 40 fulla omgångar in i säsongen, men det finns fortfarande sex matcher kvar att spela.

I vissa andra ligor runt om i Europa har man inte ens lyckats nå upp till 30 matcher än, vilket är ett bevis på hur sjukt intensivt man spelar matcher i engelska Championship. Här finns det inte plats för rast och det finns inte plats för ro.

En del lag är helt enkelt bättre på att hantera det här och det är såväl ett fysiskt som ett psykiskt påfrestande sätt att avgöra en liga på.

Watford ser i skrivande stund ut att vara på väg till Premier League då man ligger på direktplatsen, och då den i princip är deras att förlora. Nio poäng till godo på Brentford som är närmaste jagande lag, om än med en match mer spelad.

Reading kan ställa till det

I perioder har det känts som att Reading är ett givet lag för toppstriden, men deras jämnhet går att ifrågasätta, och att man redan har 12 förluster är inte heller särskilt bra. Med det är man det topplag som har förlorat flest matcher hittills.

Just nu har man en playoff-plats och har tack vare det ett bra läge att ta sig upp till Premier League bakvägen, även om det är en förtvivlat snårig väg som gäller om man slutar på den platsen.

Men drömmen om direktplatesn är avlägsen och det handlar mestadels om att försöka säkra playoff, med AFC Bournemouth som närmast jagande lag bara en poäng bakom.

Watford har fyra raka hållna nollor på hemmaplan, totalt sex raka vinster på hemmaplan, och har extremt bra form i nuläget. Den kan bara Norwich City längst upp matcha. Men Reading är samtidigt på gång och kommer inte att ge sig hur lätt som helst.

Båda lagen göra mål spelas till 2,05 gånger såsen hos Hajper.

  Rygga spelet hos hajper – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Båda lagen göra mål – ja
Odds: 2,05
Bolag: Hajper
Spelstopp: 20:45, fredag 9 april 2021
TV:  viasatxtra logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: