Speltips West Brom – Everton 4/3: Slagläge

Simon Pålsson Publicerat: 3 mars 2021

West Bromwich Albion och Everton behöver båda tre poäng inför torsdagens heta möte i engelska Premier League den 4 mars 2021.

West Bromwich - Everton

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det återstår 12-13 omgångar att spela i engelska Premier League och det råder ingen tvekan om att vi kommer att få se en intensiv bottenstrid, samt en intensiv toppstrid, hela vägen in i mål den här säsongen.

Det kändes ett tag som att West Bromwich Albion och övriga två lag på nedflyttningsplatserna redan hade hamnat i en omöjlig situation att försöka rädda, men efter ett par starka resultat på slutet har både West Bromwich Albion och Fulham ätit ikapp lite av gapet upp till säker mark.

West Bromwich Albion har med det sagt nio poäng kvar att ta igen, medan Fulham bara har tre. Men det råder ingen tvekan om att West Bromwich Albion har hittat ett framgångsrecept igen. Nu är man väldigt svårpasserade, vilket bland annat räckte till tre poäng senast mot Brighton när West Bromwich Albion vann med 1-0.

Nu möter West Bromwich Albion ett betydligt svårare Everton, som med en match mindre spelad kan ta sig upp på Champions League-plats om man vinner. Det vore en mäktig prestation för det här laget, som i ärlighetens namn varit nära att hugga på sådana platser många gånger utan att få till det hela vägen.

Efter två raka vinster är Everton lite mer på gång igen, efter en sämre trend tidigare i februari månad. Men kan man köra över West Bromwich Albion? Det tror jag blir svårt.

Målspelet i Premier League

West Bromwich Albion har sett lite bättre ut på slutet och en delförklaring är att man inte längre behöver anpassa sig till så många skador som tidigare. Med det sagt finns det osäkerhet kring Robert Snodgrass och Kieran Gibbs inför den här matchen.

Men av de flesta rapporter att döma kommer man att kunna släppa in Robert Snodgrass på planen igen, efter att han varit borta i ett par matcher med skada. Det är ett stort positivt inslag i startelvan för West Bromwich Albion.

Everton då? Jo, mittbacken Yerry Mina har skadat sig och kan inte vara med här heller, samtidigt som Jean-Phillipe Gbamin och Fabian Delph alla står över.

I måndags valde Everton och Carlo Ancelotti att vila fyra spelare. Seamus Coleman, James Rodriguez, Tom Davies och Robin Olsen spelade inte då. Samtliga konkurrerar om en startplats här. Men i den svenske landslagsmålvaktens fall lär det inte bli spel från start.

Under 2,5 mål spelas till 1,86 gånger såsen hos MrGreen. Det känns inte som en sprudlande historia på förhand.

  Rygga spelet hos mr green – Hämta 100 kronor freebet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1,86
Bolag: MrGreen
Spelstopp: 19:00, torsdag 4 mars 2021
TV:  viasatfotboll logo
Stream:  viaplay logo