Speltips, West Bromwich – Burnley 21/11: Kortspecial från The Hawthorns

Spelbloggare Publicerat: 20 november 2016

Omgång 12 ska summeras och den avslutande fajten står West Bromwich och Burnley för. Platsen är The Hawthorns och därifrån har vi på Spelbloggare hittat ett välsmakande kortspel till 2,30 x smeten.

Burnley sprattlade till och slutspurtade på ett fenomenalt sätt precis före uppehållet. De tre sista matcherna slutade i två hemmavinster – över Everton och Crystal Palace – samt oavgjort borta mot Manchester United. Denna skörd innebär ett stort avstamp uppåt i tabellen och nykomlingen hittas just nu på en fin elfteplats.

Såvida kontraktet kan räddas, vore det en succé för Burnley. Få som trodde på dem inför spelåret, och visst är de fortfarande i en utsatt situation eftersom skörden före den här slutspurten var oerhört snål. Den här matchen kan bli ett prov på varåt det barkar.

West Bromwich borde ha kvalitet för att undvika dras in i bottenstriden, även om de knappast är en kandidat för den övre tabellhalvan. Med andra ord; rätt mediokra. Som nummer tolv står man parkerade för tillfället, detta efter att ha stått för en imponerande prestation när Leicester värjdes undan med 2-1 före uppehållet – på bortaplan. Annars? Mycket upp och ner.

De åker på flest kort

Riktar fokus på kortmarknaden – vilken sida får syna flest kort?

På bortaplan kommer Burnley inte ha mycket att hämta under spelåret, det är min bestämda känsla. Gneta sig till en handfull kryss, absolut, men vinsterna lär det inte bli alltför tätt emellan.

Och för Burnley ska väl försvarsmuren ställas upp även här?

Nu är WBA inte det typen av lag som trivs med att styra matcherna intensivt, men på hemmaplan, mot den här typen av konkurrenter, ska de vara de som sätter tonen.

Kortstatistiken för West Bromwich på hemma- och bortaplan är runt fifty-fifty med detta och det förra spelåret inräknat, över antalet de själva kontra motståndarna åker på.

Svårt att dra slutsatser av Burnleys siffror då de enbart ställts mot toppmotstånd på resande fot hittills, men åt vilket håll den kommer luta när spelåret ska summeras är tveklöst. Kommer leva mycket på försvarsspelet och fysiken speciellt.

Flest kort: Burnley spelas till 2,30 x insatsen hos William Hill. Saknar du ett konto hos dem? Öppna ett och få 1 000 kronor i välkomstbonus här!

Speltips:

Speltips: Flest kort: Burnley
Odds: 2,30 (Jämför alla odds)
Bolag: William Hill (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 21:00, måndag 21/11
TV:  viasatpremium logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: