Speltips West Bromwich – Crystal Palace 6/12: Försvarsinriktat

Martin Efvergren Publicerat: 4 december 2020

West Bromwich tog sin första seger i Premier League för säsongen förra helgen medan Crystal Palace har två raka förluster bakom sig. Mycket pekar mot att det här kommer att bli en tight och målsnål historia.

West Bromwich – Crystal Palace

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen


West Bromwich inledde säsongen underhållande men man bjöd på alltför stora ytor för vad som var hälsosamt för en nykomling med ett relativt begränsat spelarmaterial. Sedan dess har Slaven Bilic stramat åt det hela och gjort laget mer riskminimerande vilket resulterat i färre insläppta mål men också färre gjorda mål.

Fram till senaste omgången hade man förlorat sex och kryssat tre av sina nio inledande matcher. Mot bottenkonkurrenten Sheffield United förra helgen kom så säsongens första seger då man lyckades vinna med 1-0 efter ett tidigt ledningsmål av Conor Gallagher.

West Bromwich dubblade därmed sin poängskörd och står nu på 6 poäng inför det här mötet mot Crystal Palace som har 13 poäng efter 10 matcher.

Roy Hodgsons manskap kommer dock till den här matchen med en något sämre känsla efter senaste omgången. Då föll man borta mot Newcastle med 2-0 efter att båda målen gjorts i slutminuterna av matchen.

Den förlusten innebär även att man gått mållösa från de två senaste matcherna. För två veckor sedan föll man även mot Burnley med 1-0. Med andra ord har man just nu ett lättare spelschema som man inte har lyckats profitera på.

På Crystal Palace skadelista finns Ferguson, Hennessey och Wickham medan Zaha och Milivojevic eventuellt är tillbaka från corona-isolering.

Hos hemmalaget är det osäkert om corona-smittade trion Livermore, Gibbs och Field kommer till spel.

Bättre defensivt än offensivt

Något som förenar de här lagen just nu är deras oförmåga att göra mål. West Bromwich har sedan man balanserade om laget blivit alltför baktunga och Crystal Palace har under Roy Hodgsons ledning levt på sin välorganiserade defensiv.

WBA gjorde ett mål senast då man vann men dessförinnan gick man mållösa ifrån tre raka matcher. Visserligen mot starkt motstånd i Tottenham och Manchester United , mot båda förlorade man med 1-0. Dessförinnan föll man mot Fulham med 2-0.

Crystal Palace har gått mållösa från 3 av de 4 senaste matcherna. Framförallt har man inte imponerat i sina två senaste matcher där man förlorat mot ”lättare” motstånd i Burnley och Newcastle.

Sammantaget kan vi konstatera att offensiven inte direkt flyter på för de här båda lagen. Man får kämpa hårt för att gneta till sig sina målchanser och när lägena uppstår har kvaliteten oftast saknats.

Därför är det ganska enkelt att dra slutsatsen att det här kommer bli målsnålt. Under 2.5 mål ger dock ingen vidare utdelning och därför kommer mitt spel bli att båda lagen inte kommer göra mål.

Offensivt är de här två lagen inte så vassa just nu men båda har förmågan att låsa matcher och spela på resultatet. Båda lagen har inte gjort mål i 3 av Crystal Palace 4 senaste matcher. Båda lagen har inte gjort mål i West Bromwichs 4 senaste matcher.

Speltips:

Speltips: BLGM – Nej
Odds: 1.94
Bolag: Betsafe
Spelstopp: 13:00, den 12/6 2020
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: