Speltips, West Ham – Arsenal 3/12: Hörnpolletter in i derbyt

Spelbloggare Publicerat: 2 december 2016

Oddssättarna dukar ut fint spelvärde inför helgens derby mellan West Ham och Arsenal på mäktiga London Stadium. Vi riktar strålkastarljuset på hörnmarknaden där vi utnyttjar spelbolagens oenighet.

Det här är knappast det hetaste derbyt i varken Premier League eller London för den delen, men visst är det ändå ett sådant som ger upphov till starka känslor och viktiga poäng är alltjämt på spel – i olika ändar av tabellen.

En av årets större sensationer i Premier League var West Ham, som bottentippade löste en Europabiljett och visade prov på stor kunskap och mognad. Givetvis var också förväntningarna rejält uppskruvade inför säsongen, men de har inte alls fått till det och bara en pinne skiljer dem från nedflyttningsområdet.

När – om – ska det vända för West Ham? Vissa positiva tendenser har trots allt visats i de senaste, extremt tuffa matcherna.

Arsenal är, precis som väntat, med i den rådande toppstriden; placerade fyra inför den fjortonde omgången och har tre pinnar upp till toppen av kullen. Haft både höjder och dalar.

Fortfarande skadebekymmer i West Ham. Spelare som Byram och Sakho är helt out medan Antonio, Cresswell och Carroll ska testas närmare avspark. Liknande situation, om inte värre, för Arsenal när Bellerin, Cazorla, Debuchy, Mertesacker och Welbeck saknas. Därtill är Elneny och Giroud osäkra kort.

Tack och bock, Bwin!

Hörnfokus, ja.

Bwin sticker ut hakan rejält på West Hams hörnlina, vilken är på 4,5, och betalar 2,05 x insatsen för överspelet medan de flesta konkurrenter är nere på siffror runt 1,80x för det. De senare nämnda är absolut de som är rätt ute, i min bok.

Sett positiva tendenser i West Ham och nu på hemmaplan borde de kunna kliva upp lite i planen. Ser vi till deras hörnstatistik i de tre senaste matcherna, två mot Manchester United och övrig mot Tottenham, alla på bortaplan, är den på 5-4-5.

På bortaplan, detta och det förra spelåret inräknat, snittar Arsenals motståndare 4,7 hörnor. Bara den statistiken talar för spelet – och nu är West Ham, tabellsituationen till trots, ett riktigt bra lag, i synnerhet offensivt.

Undertecknad är övertygad om att West Ham kommer komma till en hel del situationer detta derby och då är 2,05 x insatsen för överspelet på deras 4,5-hörnlina i klar överkant. Spelas med glädje!

Saknar du ett konto hos Bwin? Öppna ett och få 250 kronor i välkomstbonus hos dem här!

Speltips:

Speltips: West Ham över 4,5 hörnor
Odds: 2,05 (Jämför alla odds)
Bolag: Bwin (250 kr bonus)
Spelstopp: 18:30, lördag 3/12
TV:  viasatpremium logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: