Speltips, West Ham – Arsenal 9/4: Dubbla fläsket i derbyt

Spelbloggare Publicerat: 7 april 2016

Härnäst – Londonderby på Boleyn Ground. Storskrällen West Ham får besök av titeljagande Arsenal, och då undrar vi om oddsen inte skjutits över lite väl hårt åt ena hållet?

Sexan möter trean. Det handlar i första hand om kampen om Europabiljetterna, i andra hand titelstriden för Arsenal.

West Ham var av ett tänkt bottenmaterial, men har visat upp en sida av dem som de flesta inte trodde fanns. De har varit uppe och fäktats i toppen sedan seriestarten och hittas för närvarande på sjätteplatsen, död mark, men med endast två pinnar upp till femman Manchester United och ännu en till deras stadsrival City, som alltså innehar kvalplatsen mot Champions League.

För Arsenal, placerade trea, är det här sista chansen att haka på i titelracet. En trea skulle minska avståndet upp till toppen av kullen till åtta pinnar med då sju fajter kvar att avverka. Lär krävas att resterande vinns för att Leicester ska kunna sättas press på. Annars är fokus på att hålla nackflåsande Manchester City fortsatt på avstånd.

West Ham är underskattat

Gillat vad vi fått se av Arsenal de senaste veckorna. Innan uppehållet sopades Everton undan med 2-0 på Goodison Park och senast krossades Watford med fyra mål mot noll. Två raka vinster, hållna nollor och fina prestationer.

Men som vi vet har Arsenal det svårt att hålla i streakar likt dessa. West Ham bör ha en fantastisk möjlighet att släcka sina lokalkonkurrenters titelhopp.

West Ham har visat att de kan hålla jämnt strå och skrälla till det mot de klassiska toppklubbarna. Innan 2-2 hemma mot Crystal Palace – matchen skulle ha vunnits om man inte fått Cheikhou Kouyaté utvisad – oavgjort borta mot både Chelsea och Manchester United. Ett par veckor dessförinnan vann man med 1-0 mot Tottenham. Inte en enda av de nio senaste matcherna har torskats.

Faktum är att West Ham har bäst derbystatistik i London under spelåret…

Bara bra truppbesked för West Ham. Kouyates röda kort upphävdes i efterhand. Arsenal får eventuellt tillbaka Aaron Ramsey, men har fortfarande en del skadebekymmer.

1,98 x smeten får vi för West Ham +0,5 mål (asian handicap) – detsamma som dubbelchansen 1X – och det är i klar överkant. Polletter – in!

Speltips:

Speltips: West Ham +0,5 mål (asian handicap)
Odds: 1,98 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 13:45, lördag 9/4
TV:  viasatfotboll logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: