Speltips, West Ham – Birkirkara 16/7: Fortsätter på samma spår för West Ham

Spelbloggare Publicerat: 15 juli 2015

West Ham var en guldgruva för oss i den första EL-kvalomgången mot Lusitanos och nu väntar ännu ett blåbärsmotstånd – Birkirkara. Vi fortsätter på samma spår och hoppas på en målsnål batalj.

Birkirkara är från Malta och är ett av topplagen där, även om man inte kan tituleras som det allra bästa. I serien som avslutades för lite mer än två månader sedan kom man på tredjeplatsen, året dessförinnan andra- och innan dess – första-. Lite av en nedåtgående spiral, men det är i alla fall där uppe i toppen man ska fajtas.

Osäkert vilken nivå Birkirkara är i relation till West Ham, men de ställs ut med liknande odds som Lusitanos gjorde – så vi får räkna med att de är på liknande nivå. 1×2-marknaden står i 1,06-15,00-29,00 och det är rätt talande för klasskillnaden som bör råda.

West Ham hamnade i mitten av fjolårets Premier League, en liten bit ner på den undre tabellhalvan – men fick en plats till EL-kvalet då de vann den löjliga fair play-ligan, att de med andra ord åkte på minst kortskivor i serien. Dock bör man ändå ha en god möjlighet att komma en bit i Europa League, sannolikt ända till slutspelet.

Räknar med oddsdropp

Vi förutsätter att Birkirkara är på liknande nivå som Lusitanos och då känns det rätt klart varåt våra tankar lutar: underspel. När West Ham mötte det nämnda motståndet i första mötet var mållinan på 6,5 – vi synade underspelet och resultatet skrevs 3-0. I returen var den på 3,5/4,5 – vi synade den förstnämnda och slutresultatet skrevs 0-1. Oddsen vi prickade spelen till var på 1,85 respektive 2,50x.

Missade själv matchen, men rapporter talar om att West Ham gjorde allt annat än att trötta ut sig; satte ett lugnt tempo och lät en del juniorer och tänkta bänkspelare starta. Oddsen på underspelen sjönk rejält innan avspark och sannolikt blir det på tal om en liknande rörelse nu.

2/3-0 är tänkbara resultat och när vi får 2,45 för under 3,5 mål ska polletterna bara investeras. Räknar som nämnt med en avslagen och helt ointressant batalj på Boleyn Ground.

Speltips:

Speltips: Under 3,5 mål
Odds: 2,45 (Jämför alla odds)
Bolag: Ladbrokes (1 000 kr bonusspel)
Spelstopp: 20:45, torsdag 16/7
TV / Stream:  Visas inte på svensk TV. (TV-tablå)

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
West Ham 1,06 betway logo
Oavgjort 15,00 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Birkirkara 29,00 ladbrokes logo
Över 3,5 mål 1,60 betway logo
Under 3,5 mål 2,45 ladbrokes logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: