Speltips, West Ham – Burnley 14/12: Passande uppgift för hemmalaget

Spelbloggare Publicerat: 13 december 2016

West Ham söker desperat efter en trea när de sjunker allt närmare det röda tabellområdet. Nästa uppgift; Burnley hemma. En passande sådan? Helt klart, menar vi.

Trots ett flera klasser bättre spel på sistone, har resultaten uteblivit för West Ham, som var så bra under fjolåret. Kryss har avverkat förluster de senaste månaderna och med det facit får man förstås inget fotfäste i tabellen, eller för den delen ett uppsving. Resan neråt har fortsatt sakta men säkert och nu hittas West Ham precis ovanför det helröda tabellområdet, med en plats och pinne ner dit.

Helt annan situation för Burnley, som nykomlingar i det engelska finrummet var fullständigt nederlagstippade – mycket för bristen på förstärkningar under transferperioden. Men tack vare ett solitt hemmaspel hittas de på en fin trettondeplats i serien, med fem pinnar som skiljer dem från bottentrion, vilken alltså även kvällens motstånd försöker hålla på efterkälken.

En handfull spelare saknas för West Ham, men inget nytt på tapeten. Eventuellt att Cheikhou Kouyate kan medverka. Gästerna har Johann Berg Gudmundsson out.

Nu vänder det…

På hemmaplan är Burnley suveräna. På bortaplan närmast hopplösa; fem förluster och ett kryss i serien.

Öppnar det upp för att West Ham ska kunna skrapa hem pinnarna och lyfta i tabellen? Absolut. De har haft ett löjligt tufft spelschema den senaste månaden; mött Liverpool, Arsenal, Tottenham och Manchester United vid dubbla tillfällen. Det här blir den första matchen när en enklare schemarad väntar.

West Ham är utan tvekan av material för den övre tabellhalvan, menar jag. Underpresterat något enormt och känslan är att de kan lösa positiva resultat de närmsta veckorna, nu när schemat lättats upp. Grym prestation nu senast också, 2-2 löstes borta mot Liverpool.

Burnley har uppträtt helt utan pondus på resande fot och verkar behöva den där gnistan som skapas av att spela hemma på Turf Moor. Möter, helt opassande, ett uppretat och skickligt West Ham.

Allt som allt ska det ändå skilja en klass, tabellsituationen till trots…

West Ham -1,0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka vid uddamålsvinst – spelas till 2,17 x polletterna hos Bethard (1 000 kronor välkomstbonus!).

Speltips:

Speltips: West Ham -1,0 mål (asian handicap)
Odds: 2,17 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, onsdag 14/12
TV:  Visas inte på svensk TV. (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: