Speltips, West Ham – Chelsea 24/10: Skrällpolletter investeras i derbyt

Spelbloggare Publicerat: 23 oktober 2015

Mästarna Chelsea klampar fortfarande runt på den undre tabellhalvan i Premier League och när man ställs mot derbyrivalen West Ham, som varit överraskande bra, testar vi skrällen.

Undertecknad varnade för West Ham som en potential superflopp. Och ja, så fel som man kan ha… West Ham hittas på fjärdeplatsen, två pinnar ifrån trean samt tvåan och fyra till Manchester City på toppen av kullen.

Skulle förstås förvåna om de håller samma nivå spelåret ut, men möjligheten finns absolut. Övre halvan i alla fall? Mycket tyder på det.

Chelsea är en till och med större flopp än West Ham flipp. Mästarna har haltat redan från start, var under en liten tid precis ovanför strecket vid det helröda tabellområdet – nu studsat upp ett antal platser efter 2-0-vinsten över Aston Villa förra veckan.

Och det är tveklöst att man kommer bli bättre placerade än vad man är nu. Titeln är dock en bra bit borta. Att hämta in 11 pinnar på Manchester City samt flera andra toppkonkurrenter däremellan – det blir svårt. För svårt.

Matchbilden bör passa West Ham

Den raka ettan är ett smakrikt skrälldrag här. En rad faktorer som talar för den och fyrdubbelt är alltför bra för att inte investera i.

West Ham har haft en tendens att spela bra mycket bättre mot jättarna, kontra de sämre konkurrenterna; vunnit borta över Arsenal, Liverpool och Manchester City medan man exempelvis förlorat hemma mot Bournemouth. Hur som helst: flera superskrällar har man bjudit på.

Nu senast skrevs vinstsiffrorna 3-1 i bortamatchen mot Crystal Palace. Ska dock nämnas att man spelade med en man mer i över halva matchen. Var ändå bra med innan det röda kortet också. Stark prestation och formen pekar uppåt efter att man spelade två kryss i matcher man hoppades kunna vinna innan uppehållet.

Det är på bortaplan alla skrällarna radats upp – resultatraden på hemma- kontra bortaplan är 1-1-2 mot 4-1-0 – men det handlar mer om matchbilderna, snarare än var matcherna spelas. Ska förstås vara en fördel att spela hemma.

När motståndarna får föra dansen, då är West Ham extremt bra. Och här är det Chelsea som ska styra och ställa och ytor att kontra på kommer finnas när de blåa mer eller mindre måste kamma hem tre färska pinnar och således pusha upp positionerna.

Chelsea, som nämnt; underpresterar enormt. Fick ”bara” 0-0 borta mot Dynamo Kiev i CL i veckan – risken för trötta ben stor. Det är alltså ett sårbart Chelsea som ska ta kommandot, i ett derby, mot ett formstarkt West Ham, vilka den väntade matchbilden borde passa perfekt.

4,0x för den raka ettan tackar vi William Hill hjärtligt för.

Speltips:

Speltips: West Ham vinner, rak etta
Odds: 4,00 (Jämför alla odds)
Bolag: William Hill (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 16:00, lördag 24/10
TV:  viasatfotboll logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
West Ham 4,00 williamhill logo
Oavgjort 3,80 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Chelsea 2,00 betrally logo
Över 2,5 mål 1,77 unibet logo
Under 2,5 mål 2,15 mybet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: