Speltips, West Ham – Crystal Palace 14/1: Derbydags i London!

Spelbloggare Publicerat: 13 januari 2017

Londonderby mellan två besvikelser med svåra frånvaroproblem – var hamnar pinnarna? Det är kniven mot strupen när West Ham och Crystal Palace ska fäktas mot varandra och då investerar vi i ett 1X2-tecken.

En av förra årets raketer, till en av årets bevikelser. West Ham kämpar febrilt för att få fäste i tabellen, att avfyra startskottet för att studsa uppåt i tabellen skjutet – något man mer eller mindre bara väntat på sedan starten. Nu är vi trots allt 20 matcher in i serien och det är upp till bevis för West Ham. Ska de vara en klubb för den övre halvan av Premier League?

Att Crystal Palace hittas på den undre tabellhalvan är desto mer väntat, men ska de behöva fajtas med näbbar och klor om kontraktet? Baserat på truppen, enbart pappret – nej. Det finns ändå kvalitet och därför är det ett stort fiasko att man inte har en bättre position än den precis ovanför det helröda tabellområdet, med en pinne som skiljer ner dit.

Medan West Ham suktar efter nya pinnar för att studsa uppåt i tabellen, har alltså Crystal Palace kniven mot strupen i kampen om ett nytt kontrakt i förstadivisionen.

Fortsatta skadeproblem åt båda håll. De viktigaste nyheterna; Dimitri Payet kommer inte spela för West Ham, eller ja; han rentav vägrar. Vill bort från klubben. Christian Benteke väntas spela för Crystal Palace, men i skrivandets stund är han inte helt hundra. Annars är Wilfried Zaha borta för spel i Afrikanska mästerskapen.

Klar fördel West Ham

Payet out – kan West Ham ändå vinna? Absolut.

Under perioder har man fått känslan att Dimitri Payet varit mer eller mindre ointresserad, saknat fokus och motivation. Kan snarare vara positivt att han lämnar. Mycket av förra årets succé kan förklaras i hur West Ham fick ihop samspelet, att spelarna klickade ihop med varandra.

Och avbräcket på honom tonas annars ut när Wilfried Zaha missar matchen för Crystal Palace. Christian Benteke – om han ens spelar – blir annars den enda pålitliga poängspelaren i startelvan och det är lite tunt.

West Ham har haft en mardrömsperiod; förlorat tre raka matcher, utan mål framåt – mot Leicester, Manchester United och Manchester City. Mot de förstnämnda var de utan tvekan förtjänta av mer och när nivån på motståndet höjts, har man haft uppenbara problem.

Tror därför att ett mediokert Crystal Palace blir en bra uppgift för hemmaspelarna. Gästerna fick bara oavgjort, 0-0, borta mot Bolton i FA-cupen senast och det var den sjunde raka matchen utan vinst.

Crystal Palace får inte ihop det alls och någon effekt av tränarbytet till Sam Allardyce har inte kommit…

1/2-0?

Den raka ettan spelas till 2,45 x insatsen hos NordicBet. Om ni öppnar ett konto hos dem, får ni en unik välkomstbonus via oss – på 1 000 + 400 kronor!

Speltips:

Speltips: West Ham vinner, rak etta
Odds: 2,45 (Jämför alla odds)
Bolag: NordicBet (Unik: 1 000 + 400 kr bonus)
Spelstopp: 16:00, lördag 14/1
TV:  Visas inte på svensk TV. (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: