Speltips West Ham – Manchester City 16/9: Formstarka

Martin Efvergren Publicerat: 16 september 2023

Ett formstarkt West Ham United tar emot serieledarna Manchester City i den femte omgången av Premier League. Matchen spelas lördag den 16 september 2023 med avspark kl 16:00 på London Stadium.

West Ham – Manchester City

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

West Ham United har en motig säsong i Premier League bakom sig, men framgången i Conference League tycks vara det man har tagit med sig in i den här säsongen.

Det började visserligen lite trevande då man kryssade borta mot Bournemouth i premiären, men därefter har det lyft rejält. I den andra omgången stod man för en taktiskt perfekt genomförd match då man vann derbyt med 3-1 mot Chelsea. Därefter upprepade man samma bedrift borta mot Brighton då man vann med samma siffror och en liknande matchplan.

I den senaste omgången innan uppehållet visade David Moyes manskap att man även kan vinna då man behöver föra spelet. Detta då man slog Luton med 2-1 på bortaplan.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Skrälläge?

De regerande mästarna Manchester City har fortsatt på samma obevekliga sätt den här säsongen. Även om man inte har glänst rakt igenom så är man, efter fyra spelade omgångar, det enda laget i Premier League som står på full pott.

Det ska dock sägas att Man City inte har haft det tuffaste spelschemat så här långt. I premiären hade man inga större problem att slå Burnley och därefter väntade det enda riktiga testet så här långt då man tog emot Newcastle. Den matchen ägde man klart, men segersiffrorna blev ”bara” 1-0.

I den tredje omgången var man sedan illa ut i bortamötet mot Sheffield United, men kunde till slut lösa en 2-1. Senast var det emellertid ingen diskussion då man körde över Fulham med 5-1.

Nu väntar så ett förmodat tuffare test då man ställs mot ett West Ham som kontrat sönder både Chelsea och Brighton. Hos spelbolagen gäller ändå Man City som favoriter till omkring 1.48 gånger insatsen.

Sättet som West Ham har vunnit på tidigare gör att utgången av den här matchen inte känns helt given. Med en urstark Antonio i kanonslag längst fram och med Ward-Prowse högerfot på fasta situationer finner jag det fullt troligt att Hammers kan störa Man City här. Mitt spel blir därför West Ham +1 (asian hcp) till 2.05 gånger pengarna hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: West Ham +1 (asian hcp)
Odds: 2.05
Bolag: Betinia
Spelstopp: 16:00, lördag 16 september 2023
TV: 
Stream:  viaplay logo