Speltips, West Ham – Manchester City 23/1: Skruvar upp svårighetsgraden

Spelbloggare Publicerat: 23 januari 2016

Sjätteplacerade West Ham tar emot titeljagande Manchester City i London, på Boleyn Ground och då ser vi skrällchansen som liten. Istället – klar bortavinst?

Visst, West Ham har tappat lite mot det absoluta toppenskiktet, men de håller fortfarande oväntad klass. Undertecknad skulle hur som helst inte ha tippat dem på den övre tabellhalvan inför spelåret – nu är de sexa och har en fin möjlighet att plocka åtminstone en Europa League-biljett, vilken just nu innehas av Manchester United två pinnar ovan.

För Manchester City handlar det, förstås, om titelracet. Avståndet upp till de två konkurrenterna ovan, Arsenal och Leicester, har minskat till ynka pinnen och undra om inte favoritskapet, att vinna hela köret, ska vara på City just nu? Intressant blir det i alla fall att följa, titelstriden.

På tiden att bortaresultaten kommer

Manchester Citys storhet brukar främst uppvisas hemma på Etihad Stadium, medan det råder vissa problem på resande fot – facit är sämst bland konkurrenterna i topp sju. Ändå ser vi deras möjligheter till att plocka en bekväm trea som stora.

Faktum är att West Ham varit bättre på borta- kontra hemmaplan – de hanterar kontringsfotbollen bättre än att föra danserna. Givetvis ska City vara spelförande här, men under perioder kommer West Ham behöva vara de som sätter tempot. De spelar trots allt på hemmaplan.

Gästande City blir bara bättre och bättre – känslan är att de kommer allt närmare maxnivån. Crystal Palace kördes över med 4-0 hemma senast; inte bara ett fantastiskt resultat, prestationen, den var också briljant. De stora stjärnorna börjar prestera på allvar; Sergio Agüero hittade nätet vid två tillfällen senast.

Vissa skadebekymmer för City. Vincent Kompany är fortfarande skadad och Aleksandar Kolarov är ett osäkert kort. Inte bättre för West Ham, dock. De saknar de betydande pjäserna Diafra Sakho, Manuel Lanzini samt Andy Carroll.

Borde vara på tiden att resultaten kommer även på bortaplan för City. Det omvända mötet förlorades, revanschlusten lär således vara stor och de två senaste identiska matcherna har vunnits med minst två baljor.

Manchester City -1,5 mål spelas till 3,02 hos Unibet.

Speltips:

Speltips: Manchester City -1,5 mål (asian handicap)
Odds: 3,02 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 18:30, lördag 23/1
TV:  viasatfotboll logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
West Ham 5,25 betsson logo
Oavgjort 4,08 unibet logo
Manchester City 1,73 williamhill logo
Över 2,5 mål 1,74 unibet logo
Under 2,5 mål 2,16 redbet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: