Speltips, West Ham – Manchester City 6/1: Tredje rundan öppnas med tungviktsbatalj

Spelbloggare Publicerat: 5 januari 2017

Vi riktar strålkastarljuset mot London Stadium, där en extremt intressant cupbatalj mellan West Ham och Manchester City väntar. En underhållande historia kan lura runt hörnet – och vi investerar i målen.

Den tredje rundan av FA-cupen öppnas – och det är en rejäl tungviktsfajt.

West Ham är en enorm besvikelse i Premier League, där de är placerade på den undre tabellhalvan, och därför är man säkerligen extra motiverade att leverera här i cupen, som trots allt har en rätt stark status. Tränaren Slaven Bilic har deklarerat att en slagkraftig – närmast helt ordinarie? – startelva kommer presenteras.

Gästerna får väl för den delen också betraktas som en besvikelse, i och med att de presenterades som favoriter till att vinna hela serien och nu är på efterkälken i titelracet. Finns utrymme att satsa här – spelarna är helt utvilade och det täta matchandet är över.

Gästerna har en avstängning, och det på Fernandinho. Sedan tidigare saknas även Vincent Kompany och Ilkay Gündogan. Vissa skadeproblem hos West Ham också.

Goda målmöjligheter

Den senaste tiden har West Ham varit inblandade i en del tillknäppta fajter, men tittar vi över det stora hela är det i offensiven kvalitéerna hittas, bristerna i defensiven.

Och här kommer alltså Manchester City på besök. De spelar alltid hårt framåtlutat och är inte sällan inblandade i rena målpartajen. Inte sprudlat så extremt om dem sedan efter jul, men tre av de fyra senaste matcherna har alltjämt klivit över 2,5 mål och här ska ett passande motstånd stå på andra sidan planhalvan.

West Ham är skadeskjutna, i synnerhet på de defensiva positionerna. Manchester Citys defensiv tunnas också ut i Fernandinhos frånvaro. De har framförallt visats sårbara vid bolltapp i uppspelsfasen och här blir man ännu mer dito i och med det.

De tre senaste inbördes mötena har alla innehållit minst tre baljor. Samma visa på nytt?

Över 2,5 mål spelas till 1,70 x insatsen hos Mybet, som ni får en unik välkomstbonus hos, via oss – på 1 000 kronor!

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 1,70 (Jämför alla odds)
Bolag: Mybet (Unik: 1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:55, fredag 6/1
TV:  viasatpremium logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo unibettv logo bet365tv logo Regler och villkor gäller.

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: