Speltips West Ham – Newcastle 5/4: På uppgång

Martin Efvergren Publicerat: 5 april 2023

West Ham United tar emot Newcastle United i onsdagens omgång av Premier League. Matchen spelas den 5 april 2023 med avspark kl 21:00 på London Stadium.

West Ham – Newcastle

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

West Ham United har aldrig fått det att lyfta den här säsongen och man är alltjämt indragna i den täta bottenstriden. Efter 27 spelade omgångar har man tagit 27 poäng och är därmed bara en poäng ovanför nedflyttningsstrecket. West Ham har emellertid både en och två matcher mindre spelade än lagen under.

Ett av lagen som man med viss marginal har bakom sig är Southampton. Det såg The Hammers till då man i söndags vann bottenmötet mot just Southampton. Detta sedan Nayef Aguerd gjort sitt första mål i Premier League i den 25:e minuten, vilket också blev matchens enda mål.

Räknar vi in de två segrarna mot AEK Larnaca i Conference League så har West Ham nu tre vinster och ett kryss på de fyra senaste matcherna.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Två av seriens målsnålaste lag

West Ham kan vara på uppgång och detsamma kan vi också säga om Newcastle. I söndags tog man tre blytunga poäng i toppstriden då man, fullt rättvist, besegrade Manchester United med 2-0 hemma på St. James’ Park. Det var lagets tredje raka seger och man har därmed vänt trenden efter en svagare period i februari månad.

Innan landslagsuppehållet besegrade Eddie Howes manskap både Wolverhampton och Nottingham Forest med 2-1. Den gångna helgen visade man sedan med besked att man är tillbaka i gammalt gott slag. Newcastle kom ut aggressivt och tog tag i taktpinnen, men det var först i den andra halvleken som utdelningen kom. Segern innebar att man klev förbi Manchester United i tabellen tack vare bättre målskillnad.

West Ham och Newcastle möttes senast i början av februari och det blev då 1-1 på St. James’ Park. De sistnämnda gäller nu som favoriter till ett odds omkring 2.15 gånger insatsen. Mycket, inte minst tabelläget, talar till Newcastles fördel, men jag räknar med att det här kan bli en ganska tuff bortamatch.

Båda lagen spelade så sent som i söndags och för Newcastles del var det något av en urladdning. Frågan är nu om man har orken, mentalt och fysiskt, att ta sig an den här matchen med samma frenesi.

West Ham och Newcastle är två av Premier Leagues målsnålaste lag och jag finner anledning att tro att det här kan bli en tät och mindre målrik tillställning. Mitt spel blir att det görs under 2.5 mål totalt till 1.76 gånger pengarna hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2.5 mål
Odds: 1.76
Bolag: Betinia
Spelstopp: 21:00, onsdag 5 april
TV: 
Stream:  viaplay logo