Speltips West Ham – Newcastle 8/10: Formstarkt möte

Axel Sjödin Publicerat: 8 oktober 2023

På söndagseftermiddagen väntar ett formstarkt möte mellan West Ham och Newcastle på Londons Olympiastadion.

West Ham - Newcastle

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

West Ham har inlett säsongen betydligt bättre än senast, och har än så länge gått från klarhet till klarhet under David Moyes fortsatta ledarskap. Newcastle hade en lite svajig inledning, men verkar ha fått upp ångan nu, vilket inte minst visade sig tidigare i veckan då de slog PSG med 4-1 i Champions League.

Trots att West Ham har tappat lite i tabellen efter två raka förluster mot Manchester City och Liverpool så måste man ändå säga att de har imponerat såhär långt. De har sedan dess repat sig bra med en stabilt 2-0-seger hemma mot Sheffield i den senaste omgången och en tung 2-1-seger borta mot Freiburg i torsdagens Europa League.

Som ett av få lag som har visat sig vara väldigt bekväma med att ha lite boll är de svåra att möta för andra topplag och söndagens match lär därmed bli väldigt intressant. De har dock inte riktigt spelarmaterialet för att kunna vara med och utmana om de absoluta toppositionerna, och frågan är ifall de kan stå emot ett Newcastle som sett riktigt bra ut under senare veckor.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Newcastle har hittat formen

Sedan deras bleka insats borta mot Milan på San Siro för snart tre veckor sedan har det hänt väldigt mycket i Newcastle-lägret. Det följdes upp med en 8-0-överkörning av Sheffield och sedan dess har de vunnit mot Manchester City, Burnley och nu senast PSG. Särskilt matchen mot PSG var oerhört imponerande och ett styrkebesked som lär ha höjt självförtroendet rejält i laget.

Anthony Gordon är avstängd inför söndagens möte, men både Joelinton och Callum Wilson närmar sig återhämtning, och kan mycket väl medverka mot West Ham. Med tanke på att flera topplag möter varandra den här omgången så kan tre poäng på söndag vara en biljett in i toppstriden igen för Newcastle, som hade ett väldigt tufft spelschema inledningsvis.

De har också fördelen av att ha fått en dags extra vila inför söndagens match, och att deras match mot PSG spelades hemma. Det är dessutom ett West Ham som kanske saknar Michail Antonio, som har varit en viktig uppspelspunkt i matcher där de har haft mindre bollinnehav. West Ham har varit bra, men mot ett Newcastle som spelar som de gjorde sist så ska de vara nederlagstippade.

För oddsen 2.14 hos Betinia spelar vi därmed på den raka tvåan, då det känns som att Newcastle har ett helt annat momentum och en högre högstanivå.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta 120 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Newcastle vinner
Odds: 2.14
Bolag: Betinia
Spelstopp: 15:00, söndag 8 oktober
TV: 
Stream:  viaplay logo