Speltips West Ham – Nottingham 25/2: Pressat hemmalag

Martin Efvergren Publicerat: 24 februari 2023

Ett pressat West Ham United ställs mot Nottingham Forest i den 24:e omgången av Premier League. Matchen spelas lördagen den 25 februari 2023 med avspark kl 16:00 på London Stadium.

West Ham – Nottingham

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

West Ham United har gjort det helt okej på sistone, men poängskörden har ändå varit för skral. Samtidigt har vissa av konkurrenterna i bottenskiktet börjat ta poäng och hastigt och lustigt befinner sig nu Hammers på nedflyttningsplats inför den 24: omgången av Premier League.

I söndags åkte man på en 2-0-förlust i ett mindre välspelat derby borta mot Tottenham. Dessförinnan hade man spelat två raka 1-1-matcher mot Newcastle och Chelsea.

Totalt har West Ham tagit 20 poäng på 23 matcher, vilket ger en 18:e plats i tabellen. Mentalt är det förstås tuffare att gå in en omgång när man ligger under strecket och pressen ökar därmed på David Moyes och hans manskap.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Ett skadeskjutet Nottingham

För Nottingham Forests del ser tabelläget klart ljusare ut. De ligger för närvarande på en 13:e plats, men poängmässigt är man visserligen bara fem poäng före West Ham.

Steve Coopers främlingslegion lär också komma till det här mötet med en god känsla i och med den poäng man lyckades knipa förra helgen. Trots att man, till stora delar, var väldigt tillbakatryckta i hemmamötet mot Manchester City höll man ett 1-0-undersläge fram till slutskedet. Då slog man så till i ett av få anfall där Chris Wood blev poängräddare när han tryckte dit sitt första mål för klubben.

Nottingham och West Ham möttes senast i den andra omgången på The City Ground. Hemmalaget kunde då gå segrande med 1-0 efter att Awoniyi gjort matchens enda mål.

Som jag ser det har Forest en mental fördel i och med tabelläget och poängen senast medan West Ham är mer pressade. Trots det gäller West Ham som klara favoriter och det beror nog till stor del på Nottinghams negativa skadesituation. I skrivande stund har man en hel elva på skadelistan, däribland Awoniyi, Aurier, Henderson, Boly och Kouyate.

Cooper har emellertid en bred trupp att tillgå och jag ser det definitivt inte som någon omöjlighet att man kan ta poäng här. Jag räknar med att Nottingham kommer kunna försvara sig väl mot ett West Ham som inte har som styrka att föra matcher. Mitt spel blir att det kommer göras under 2.5 mål totalt till 1.76 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos Expekt – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2.5 mål
Odds: 1.76
Bolag: Expekt
Spelstopp: 16:00, lördag 25 februari
TV: 
Stream:  viaplay logo