Speltips, West Ham – Watford 20/4: ”Hörnkross” att vänta?

Spelbloggare Publicerat: 19 april 2016

Europajagande West Ham möter ett Watford som har fokus på kommande cupfajt. Vilken sida som kommer styra och ställa är tveklöst och därför testas ett hörnhandikapp till 1,90 x smeten.

Fyra raka kryss, det innebär en hel del tappade poäng – men såsom spelschemat sett ut, kan det inte ses som underkänt. Nu blir det lite enklare, åtminstone på pappret, framöver och att hämta in tre pinnar på Manchester United, som innehar den sista EL-biljetten, ska inte alls vara omöjligt. Och om vi vänder på steken – inte en enda av de åtta senaste matcherna har förlorats.

Watford, som studsade upp i toppen i seriesystemet inför spelåret, har presterat över förväntan. En hedervärd tolfteplats står de placerade på och kontraktet är helt säkrat. Prioritet ett är nu FA-cupen, där man levererat stordåd och skickat ut bland annat Arsenal på Emirates Stadium. Semifinalen mot Crystal Palace väntar i slutet av veckan. Blickarna redan där?

Positiva besked för West Ham med anfallaren Diafra Sakho är tillbaka i speldugligt skick. Vissa skadeproblem hos Watford – ett par spelare, defensiva sådana, är osäkra för spel.

Hörnvärde hittat

Skulle inte bli förvånad om Watford roterade en del till detta möte i och med cupfajten mot Crystal Palace i slutet av veckan. Tror inte att man är helt motiverade att ta taktpinnen och spela framåtlutat här heller – West Ham är en extremt tuff bortamatch.

På bortaplan brukar det se ut på just det sättet – att Watford lämnar över taktpinnen. Inte West Ham emot när de ska jaga tre pinnar.

Hörnstatistiken för Watford på bortaplan är 3,6 framåt och 6,5 bakåt. Mot de lite mer namnstarka konkurrenterna skjuter siffrorna inte sällan i höjden.

West Ham brukar inte vara jätteheta på hörnfronten, men delvis eftersom de inte alltid vill vara så framåtlutade i positionerna och istället kontra effektivt. Här kommer de styra och ställa, föra dansen – allt annat vore en brutal skräll. Hörnstatistiken är 5,7 mot 4,9.

Under perioder kan det säkert vara spel mot ett mål och eftersom Watford brukar kunna hålla lakanen rätt täta så kan det säkert dröja innan West Ham eventuellt får in det första målet, vilket i sin tur borde innebära att positionerna sakta men säkert trycks upp alltmer.

West Ham -3,0 hörnor (asian handicap) – insatsen tillbaka vid exakt tre fler – spelas till 1,90 x polletterna hos Bet365. Linan borde, utan tvekan, vara åtminstone fem decimaler högre på den linan – det är helt enkelt bara att slussa in polletterna. Gillar värdet, helt enkelt.

Speltips:

Speltips: West Ham -3,0 hörnor (asian handicap)
Odds: 1,90 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, onsdag 20/4
TV:  viasathockey logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: