Speltips Wigan – Coventry 14/3: På uppgång

Martin Efvergren Publicerat: 14 mars 2023

Jumbon Wigan Athletic gästas av Viktor Gyökeres Coventry City i den 37:e omgången av The Championship. Matchen spelas tisdagen den 14 mars 2023 med avspark kl 20:45.

Wigan – Coventry

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Nykomlingen Wigan Athletic har en motig säsong bakom sig och efter två raka förluster ligger man sist i Championship inför tisdagens omgång. Skotten Shaun Maloney tog tränaransvaret i januari och har lyckats stabilisera defensiven, men poängmässigt har det inte inneburit något lyft.

Nu kommer man visserligen från två svåra bortamatcher. I lördags föll man med 3-0 mot seriesuveränen Burnley och dessförinnan blev det förlust med 1-0 mot West Bromwich.

Ser vi till de sex föregående matcherna så finns en del positiva saker att ta med sig. Av dessa förlorade man bara en och fyra slutade oavgjort. Framförallt släppte man bara in fyra mål på de här sex matcherna, vilket är ett framsteg då lagets främsta problem tidigare varit att man släppt in för många mål.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Fördel Coventry

För Coventry Citys del ser läget ljusare ut. Inte minst gäller det Viktor Gyökeres som fått ett genombrott den här säsongen då han med sina 17 ligamål är tvåa i Championships skytteliga.

På senare tid har även laget Coventry börjat röra sig uppåt i tabellen. Den gångna helgen blev det visserligen bara 1-1 hemma mot Hull, men det var Coventrys sjunde raka utan förlust. I omgången dessförinnan stod man för en fin insats då man slog Huddersfield borta med 4-0 har man spelat ihop 53 poäng på 36 matcher. Det ger för närvarande en nionde plats med fyra poäng upp till den åtråvärda sjätteplatsen.

När Coventry och Wigan senast möttes, i den fjärde omgången, gick de förstnämnda segrande med 2-0. När de nu möts igen är förutsättningarna oddsmässigt jämna där Coventry gäller som ytterst knappa favoriter.

Ser vi till form och tabelläge är det utan tvekan fördel gästerna här. Wigan har alltjämt släppt in flest mål i hela ligan, men sedan Maloney tillträde har det sett stabilare ut bakåt. De kommer troligen hålla ihop det på ett bra sätt även här, men jag tror inte att det räcker för att ta tre poäng mot ett Coventry på uppgång. Mitt spel blir därför X2 och att det görs under 3.5 mål totalt till 1.79 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos Expekt – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: X2 & under 3.5 mål
Odds: 1.79
Bolag: Expekt
Spelstopp: 20:45, tisdag 14 mars
TV: 
Stream: